Чобанов: Бюджетът е раздаване на пари на калпак
Чобанов: Бюджетът е раздаване на пари на калпак

„Бюджетът не е антикризисен, а раздаване на пари на калпак с цел след това да се превърне в глас на изборите

Трябва да се обясни защо се харчат пари, които нямат общо с коронакризата. С новия бюджет се отдалечаваме от еврозоната и увеличаваме външния си дълг. Категорично следващото правителство, при този бюджет, ще трябва да изтегли 4 млрд. допълнително“. Това заяви бившият финансов министър в кабинета „Орешарски“ Петър Чобанов пред бТВ.

„Навлизаме в кризата. Еврозоната така или иначе също влиза в рецесията заради коронавируса. Правителствата в Европа, включително и нашето, нямат интерес от реформира, а се харчат пари на калпак. Най-големият ни проблем е в разграждането на държавността и фрагментираното познание. Ние не можем да седнем и да се разберем кои са основните ни приоритети.

Раздаването на калпак има при пенсионерите и детските. Как ще се обясни, че едни пари ще бъдат платени през 2021 г., но ще изчезнат през 2022 г.? Това може да продължи, но за сметка на допълнителен дефицит

Отнемането на такива права винаги води до напрежения. В момента имаме групи, които имат допълнителни искания, както е случаят с полицаите. Те справедливо искат средства заради протестите и коронавируса“, каза още Чобанов.

Той отбеляза и като притеснителен факта, че няма план и стратегия за харченето на парите, които страната ни ще получи от Европа

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви