Нещата, които не харесваме в колите си
Нещата, които не харесваме в колите си

Новите автомобили са пълни с най-модерни технологии, които ги превръщат в компютри на колела. На теория те би трябвало да служат отлично на собствениците си, но се оказва, че не е точно така. Много шофьори не харесват и дори откровено мразят някои системи в колите си, въпреки че са принудени да ги ползват. Сайтът Automobili.it направи проучване и показа нещата, които не харесват хората в колите си.

Сензорно управление на климатика
На първо място е поставен сензорният панел за управление на вентилацията и на климатика. Проблемът е, че повечето хора са свикнали да ги настройват по старомодния начин и не приемат тъч-скрийн за регулиране на температурния режим в колата.

Външни огледала
Някои производители поставят външните огледала в ъглите, а на вратите. Това закрива гледката на шофьора, което пречи донякъде и на безопасността

Камера за заден ход
В случая не става дума за самата система, която е много полезна. Проблемът е мястото, на което е паркирана камерата. Обикновено, тя се поставя малко над задния номер на автомобила. Това място явно не е подходящо при лошо време, защото камерата бързо се замърсява и не изпълнява предназначението си.

Звук на аудиоуредбата
Голяма част от шофьорите се оплакват от изкуствения звук, който издава тяхната аудиоуредба. Случва се дори със системи от висок клас, които съответно струва повече пари.

Липса на резервна гума
Резервната гума често отнема ценни литри от обема на багажника на автомобила. Това е и причината, поради която много производители просто спестяват резервното колело на клиентите си. Вместо него предлагат комплект за ремонт или напомпване на пострадалата гума. А това е още едно от нещата, които не се харесват на шофьорите.

Прекалено много хром
В наши дни решетките на радиатора, елементи от броните и други аксесоари са направени от материал, който много бързо губи блясъка си.

И още от нещата, които не харесваме:

Силови агрегати
Собственици на автомобили се оплакват от краткия живот на силовите агрегати – най-вече двигателя и скоростната кутия. Причината най-често е сгрешена конструкция, която създава проблеми при използването им.

Навигационна система
Много клиенти на нови автомобили се оплакват от навигационните системи. Не от това как работят, а от високата им цена. Тази система в много случаи се предлага като опция, което означава, че се заплаща допълнително.

Система „Старт/Стоп“
Тази система се среща при повечето нови модели, особено тези за Европа. А някои шофьори просто не са свикнали с нея и се притесняват, че автомобилът им е загаснал в задръстване или при спиране на светофар.

Електрическа ръчна спирачка
Много шофьори не харесват електрическата ръчна спирачка, тъй като тя не е особено удобна за използване. Те просто са свикнали със стария вариант и не приемат, че толкова важна система може да се управлява с бутон.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви