Кикбокс в Бургас - програма
Кикбокс в Бургас - програма

Държавното първенство по кикбокс и Купа Бургас ще бъде генерална репетиция за 15-годишния състезател на СК „Аякс“ Филип Филипов

Младата надежда на българския кикбокс е юношески национал и е в състава на България за международния турнир „Balkans best fighters 5TH“, който ще се проведе от 4-ти до 6-ти декември в Ниш, Сърбия. Филипов се състезава в категория 63,5 кг. През лятото ученикът в бургаската Немска езикова гимназия „Гьоте“ спечели безапелационно в своята категория държавното първенство по кикбокс стил К-1 и фулконтакт.

Домакинът „Аякс“ ще участва в надпреварата с шестима свои възпитаници. На ринг-стиловете най-изявените са: Михаил Димов – носител на световна купа и многократен шампион на България; Георги Манов – медалист от европейски, световни и републикански първенства.

Държавно първенство по кикбокс стартира днес, 23 октомври, от 18:00 часа в спортна зала „Младост“. Надпреварата е в стиловете – пойнт файтинг, лайт контакт, киклайт контакт и лоу кик и участие ще вземат 806 състезатели от 56 клуба.

В събота, 24 октомври, битките стартират от 9:00 часа, а финалите на ринг при мъже са от 20:00 ч. В последния ден от шампионата, 25 октомври, неделя, са заключителните срещи, след което ще бъде извършено награждаването.

Двубоите ще се играят на три игрални полета татами и два ринга за лоу кик.

Триетажна Купа Бургас ще бъде връчена на отбора с най-много спечелени медали във всеки един от стиловете. Шампионите на лоу кик при мъже ще получат 500 лв., а заелите второ място – 300 лв.

Държавно първенство по кикбокс в зала „Младост“ е със свободен вход, при спазване на всички противоепидемични мерки.

 

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви