Черната кула на Саурон
Черната кула на Саурон

Група учени преди известно време се отправили във Великобритания да търсят следи от събитията, известни от книгите на Дж. Толкин и филма „Властелинът на пръстените“. Те успели да открият Черната кула – приемник на дявола Саурон.

Къде се е намирала тя и какво се случва днес на това място, разказва проф. Ернст Мулдашев.

Пръстените на елфите

„Аргументи и факти“: Г-н Мулдашев, казвате, че на територията на Англия сте успели да намерите точка, отстояща точно на 6666 км от свещената планина Кайлаш в Тибет. С какво е забележителна тя?

Ернст Мулдашев: Точка 6666 е изчислена от изявения математик Шамил Циганов. Тя се пада точно на върха на кръгла пирамида, наречена Силбъри хил. Височината на това явно изкуствено на вид съоръжение е 40 метра. Пирамидата е заобиколена от дълбок ров, пълен с вода. От всяка посока от върха на пирамидата се спускат по два акведукта за стичане на вода от нейния връх.

Но най-любопитното е, че в кръглата пирамида Силбъри хил, която е била изградена ок. III хил. пр.н.е., сякаш са вградени три пръстена.

Те са: отсечен връх във вид на пръстен с диаметър 30 м, стъпало във вид на пръстен с диаметър 60 м. И основа с диаметър 170 м.

Намеквате, че това съоръжение е създадено именно за легендарните три пръстена на елфите, притежаващи, ако се вярва на „Силмарион“ и книгата „Властелинът на пръстените“, чудодейна сила?

От тези източници става ясно, че трите пръстена на елфите са притежавали силата на първоелементите – Огън, Вятър и Вода. И са могли да сътворяват живот. Искам още веднъж да отбележа, че пирамидата Силбъри хил, състояща се от три пръстена, е свързана (чрез числото 6666) с Кайлаш. Край него се намира легендарният Град на боговете. Там, както пише в тибетските текстове, е бил създаден земният живот. Разбира се, изкачването на върха на Силбъри хил е забранено заради силната енергия, там всичко е заградено.

Излиза, че на територията на съвременна Англия някога е бил създаден животът с помощта на трите пръстена на елфите?

Но съзидателната работа на елфите, както може да разберем от „Силмарилион“, е била възпрепятствана от други сили.

Това са дяволът Мелкор и неговият приемник Саурон.

Те построили Черната кула, където били концентрирани всички черни сили, насочени срещу замисъла на елфите. Но не съм си и помислял, че Черната кула  е бил разположена на 1,5 км от „пирамидата на трите пръстена“. И я е докосвала с „пипала“.

Война срещу ангелите

Какви пипала?

На 1,5 км от Силбъри хил е разположен мегалитен (от огромни камъни – б.р.) комплекс (най-големият в Англия), наречен Ейвбъри. Той представлява пръстен с диаметър 500 м, съставен от вкопани в земята мегалити с размер около 5×3 м и заобиколени от дълбок ров. В този пръстен се намират още два мегалитни пръстена с диаметър около 100 м, които не са разположени симетрично, както трите пръстена ва пирамидата Силбъри хил.

Но най-главното е, че това са „пипала“, съставени от същите мегалити и излизащи от големия пръстен така, че огъвайки се на 2-3 километра, обхващат монумента Силбъри хил от изток и запад. Преминахме през всяко от „пипалата“ и се убедихме в това. Особено ни впечатли откритата схема на целия комплекс, направена от неизвестен автор още през 1650 г.

Искате да кажете, че на мястото на Ейвбъри някога е била разположена Черната кула на Саурон?

Да, ако се вярва на древното писание „Силмарилион“.

Главната цел на Саурон е била заглушаването на съзидателната работа на трите пръстена на елфите.

Затова „пипалата“ на Черната кула са обхващали „пирамидата на трите пръстена“.

Но от това предположение произтича още едно. Напълно е възможно тази схема, при която трите пръстена се вписват един в друг около единен център както в Силбъри хил, да е съзидателна схема на живота. Докато схемата, в която в големия пръстен един до друг са разположени два по-малки (формиращи два центъра на съзидание), е схемата на Саурон, тоест схемата на Главния пръстен на властта.

Не е изключено Главният пръстен на властта да е създаден именно тук – в Ейвбъри, след неговото изчезване Черната кула, тоест Ейвбъри, се е разрушила. Това, което виждаме днес, са останки от нещо величествено, докато Силбъри хил (пирамидата на трите пръстена на елфите) се е съхранила почти недокосната до днес.

Кои са елфите?
Това са ангели. За съжаление съвременните хора нямат възможност да общуват с тях, но за тяхното съществуване говорят всички религии, а и хората вярват в това.

Какви доказателства за съзидателната дейност на ангелите-елфи можете да дадете?

За това говорят много древни монументи във Великобритания и Ирландия.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви