Коронавирус в БК Черноморец
Коронавирус в БК Черноморец

Нов абсолютен рекорд на заразени с коронавирус бе отчетен у нас през изминалите 24 часа.

Абсолютен рекорд по инфектирани с Covid-19 в родния баскетбол бележи и бургаският „Черноморец“, в който бе регистриран осми случай със заразен състезател в отбора

След първите обявени случаи на К-19 в мъжкия тим, положителен тест е дал и Константин Коев. Капитанът на „акулите“ е поставен под 14-дневна карантина и ще пропусне следващите няколко мача на тима.

За десет дни ще бъде изолиран и Михаил Капитанов. Мярката е превантивна, заради близостта на помощник треньора с първия отбор. Капитанов не е проявил симптоми на вируса, съобщиха от клуба.

Така състезателите с К-19 в „Черноморец“ са: Константин Коев, Георги Митровски, Симеон Русинов, Георги Кендеров , Милош Милидрагович, Мартин Чоков, Томас Читадзе и старши треньорът Васил Евтимов

Както е известно, в края на миналата седмица правилата за провеждане на мачове в извънредна епидемична обстановка бяха променени на заседание на УС на БФБ. В срещите от лигата, представителните отбори трябва да участват с минимум 8 и максимум 12 състезатели. Досега отборите бяха длъжни да представят минимум 10 състезатели.

При отложена среща поради заболели от COVID-19, първата предстояща среща съгласно утвърдения календар се насрочва най-рано 4 дни след изтичане на карантината или представяне на два негативни теста в два последователни дни.

Беше извършена и промяна на програмата в НБЛ заради случаите на К-19 в „Черноморец“

Първият мач на бургазлии от новия сезон трябва да бъде срещу „Рилски спортист“ на 1 ноември в зала „Бойчо Брънзов“. Отложеният на два пъти мач на „акулите“ от първи кръг срещу „Балкан“ е с дата 4 ноември, а срещу „Левски Лукойл“ бургазлии трябва да излязат на 6 ноември.

Постоянното отчитане на положителни проби в „Черноморец“ тревожи сериозно феновете на отбора, които задават въпроса: Кога ще стартират „акулите“ през сезон 2020/2021 в НБЛ?

 

 

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви