Сериалът „Декстър“ (Dexter) се завръща с нови 10 епизода повече от седем години след финала си.

Showtime са поръчали лимитирано продължение на историята на серийния убиец Декстър Морган (Майкъл Хол). Оригиналният сериал в продължение на осем сезона – от 2005 до 2013 г. – разказваше как Декстър под прикритието на работата си в полицията ликвидираше престъпници, които съдебнaта система не може да осъди, както и всеки, който тръгнеше по петите му.

Очаква се работата по новите епизоди да започне през 2021 г., а целта е премиерата да е през есента на същата година. Майкъл Хол отново ще е в главната роля, а се завръща и Клайд Филипс, който беше шоурънър на оригиналния сериал.

„Декстър“ е такъв специален сериал, както за милиони фенове, така и за Showtime, тъй като това успешно шоу привлече внимание към нашата мрежа преди много години“, коментира Гари Ливайн, един от президентите с ресор развлечение в Showtime.

Новината вероятно ще зарадва много от феновете на сериала, но трябва да се приеме с известна доза скептицизъм. „Декстър“ беше номиниран за редица награди „Златен глобус“ и „Еми“ в категориите за драматични сериали. Хол е печелил „Златен глобус“ за ролята си, а същата статуетка, както и „Еми“, спечели Джон Литгоу („На гости на третата планета“) за ролята си в четвъртия сезон на сериала.

Пикът в качеството на шоуто обаче беше достигнат именно там, след което последва естествен спад. Далеч пред спорния финал на Game of Thrones именно „Декстър“ беше сериалът, чийто последен – поне досега – епизод предизвика разнообразни, нерядко негативни реакции.

webcafe.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви