Започваме повече проверки на местата, където е задължително носенето на маски, като градския транспорт и търговската мрежа. Това каза кметът на Бургас Димитър Николов след награждаването на най-добрите бургаски лекари за годината.

Имахме няколко сигнала вече за неспазване на мерките в магазини, където се допускат клиенти без маски и изобщо дори не се прави забележка от служителите. ОДВМР, РЗИ и Община Бургас реагират на сигналите и ще налагаме санкции, където се установят нарушения. Започваме по-интензивно третиране за дезинфектанти по обществените места и градския транспорт. Всичко, което го правихме в първия етап през пролетта, сега продължава. Втората вълна явно по-остра и интензивна и ще се стремим да се справим успешно„, сподели още той.

Според него Бургас има достатъчен брой специалисти, лекари, медицински сестри, здравни заведения и леглова база, както и налични количества дезинфектант. Общинската администрация днес е поръчала още защитни облекла и маски за УМБАЛ-Бургас и Белодробната болница.

По повод предложението УМБАЛ „Дева Мария“ да се обособи специално за болница за пациенти с коронавирус, кметът Николов сподели следното.

Говорих няколко пъти със Семир Абумелих по темата. Никой в момента в страната не може да направи прогноза в следващите зимни месеци и как ще се развие заболяването. Прехвърлянето на болницата е един хуманен жест, който ни дава един добър резерв„.

5 КОМЕНТАРИ

  1. Кмете, то не бяха вино фест, риба фест, бира фест и други масови мероприятия толерирани и рекламирани от общината. Едновременно с това МЗ прокламираше масовите мероприятия да бъдат ограничавани! Резултатите, за съжаление, са налице.

  2. Г-н Николов знаете ли какво изпитвам когато всеки ден детето ми се прибира от училище, защото във семейството има хронично болни хора? Къде са Вашите мерки, до кога ще се правите, че вируса не съществува?

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви