Изглежда, че карантината в САЩ е послужила като вдъхновение за Анджелина Джоли, която по време на социалната изолация се насочва към ново поприще – да пише книги.

До момента сме я виждали като колумнист, който пише есета по теми, които я вълнуват, но сега Джоли ще издаде цяла книга за това, което най-много я интересува – правата на човека и опазването им.

Проектът е съвместно с Амнести интернешънъл, а работното заглавие е „Да си знаеш правата (и да ги отстояваш)“.

Книгата ще е насочена предимно към младите хора, които тепърва се ориентират в света на възрастните и научават своите права, както и как да ги защитават. Според актрисата има сериозен дефицит на информация именно в тази област, а в същото време младежите стават все по-активни в гражданските си позиции.

Днес имаме младеж, която е ангажирана и е готова да се бори, казва още Джоли пред списание „In Style“ и допълва, че на тези хора трябва да се предоставят инструменти, които да ги направят по-силни и да им помогнат в битките им.

Книгата ще бъде по щандовете през септември следващата година. Засега не е ясно дали ще се предлага само на американския пазар, или ще стигне и до Европа, Азия и Африка, където звездата също развива благотворителна дейност.

Доказателство за последното е и дарението, което тя прави за две малки момчета от Лондон.

Шестгодишните Микаел и Айлан имат будка за лимонада в английската столица, която ненадейно получава безвъзмездно щедра сума, преведена лично от Джоли. Двете страни не споделят какъв е размерът на дарението.

Инициативата на шестгодишните момчета цели да се изпрати хуманитарна помощ в Йемен, където над половината от населението е заплашено от глад. Страната се бори и с епидемия от холера, която избухва паралелно със заразата от коронавирус.

webcafe.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви