Любчо Георгиевски
Любчо Георгиевски

Бившият македонски премиер и създател на ВМРО-ДПМНЕ Любчо Георгиевски (1998-2002 г.) ще пристигне в България през следващите дни с цел да подпомогне разрешаването на споровете, които съществуват между двете държави в момента

Визитата ще се осъществи, след като той е имал наскоро разговор с премиера Зоран Заев, съобщи Дарик.

Бившият премиер съобщи, че ще има публични изяви с цел да развие някои тези, които се разпространяват в момента и България да оцени правилно поведението на висшите македонски държавни ръководители.

„Нашият премиер казва, че Гоце Делчев е общ революционер на Македония и България

– до преди три години никой в Македония не смееше за каже това“, обясни вчера Георгиевски в интервю за „360 степени“. „И аз не го казвах, щото щяха да ме разкъсат, казвах, че ще разгледаме нашата позиция. Смятам, че за българската политика беше мечта някой македонски политик да каже, че Гоце е общ герой. И сега, когато това е казано, те пак не са доволни, пак не разбират какво означава това твърдение за македонските политици“, добави бившият македонски премиер, който от 2006-а г. е и с българско гражданство.

1 КОМЕНТАР

  1. Любчо: Искаме промяна на учебниците. Промяна на историята, и литературата останала в наследство и все още активна. Имат филм от 2006 „Третото Полувреме“ където ние сме фашисти, слобен филм насочен срещу нас. Не съм чул този Заев да го отхвърли като една лъжа: Германия е окупатор на Югославия, и Македония. Ние сме били временни адмистратори. Германия на Хитлер е разглеждала българското присъствие карто времемнно.

    Искаме вие като правителство ясно да кажете на хората в държавата си: Ние се възползувахме от България и нейното желание на национално обединение на българите. С сръбска и руска помощ. За да създадем нова държава с антибългарска същност като условие за съществуване. Кажете официaлно това. Поправете си учебниците. Изхвърлете си боклучивата литература от анти-фашизма (разбирай, анти-българска). Направете НЕЩО!!! Договорът за приятелство е само малка част от промяната, която очакваме.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви