Георги Митровски
Георги Митровски

С положителна проба за Ковид-19 е още един баскетболист в БК „Черноморец“. След направен ПСР тест носител на вируса е Георги Митровски

Така броят на инфектираните в бургаския клуб нараснаха и те вече са седем. Това са старши треньорът Васил Евтимов и състезателите Симеон Русинов, Георги Кендеров, Мартин Чоков, Томас Читадзе, сърбинът Милош Милидрагович, които дадоха положителни проби на 13 октомври и са в карантина.

С поредния случай на новозаразен в отбора не е ясно кога „акулите“ ще могат да стартират в новия сезон на НБЛ

Първо двубоят от първия кръг на Националната баскетболна лига срещу „Балкан“ в Ботевград бе отложен заради стомашно-чревен вирус, след това заради К-19. По програма „Черноморец“ почива във втория кръг, а на 24 октомври трябва да гостува на „Черно море Тича“. Но и този мач ще бъде отложен за неопределено време.

Във връзка със зачестилите случаи на К-19 на видео заседание Управителният съвет на БФБаскетбол единодушно прие промени, с които бяха актуализирани Правилата за провеждане на мачове в извънредна епидемична обстановка. Промените бяха необходими във връзка с последните заповеди от министерството на здравеопазването и министерството на младостта и спорта.

В актуализирания документ навсякъде, където се споменава 14-дневна изолация, текстът бе заменен с „изолация в срока, определен с актуалната заповед на министъра на здравеопазването“.

В срещите от НБЛ, представителните отбори на клубовете трябва да участват с минимум 8 и максимум 12 състезатели – годни за игра, присъстващи и облечени с еднакво спортно облекло при представянето. Досега те бяха 10

Отлагане на среща поради заболяване се приема единствено при официално обявена епидемия от оторизирания държавен орган за същото заболяване в населеното място, срещу официални медицински свидетелства на минимум четирима заболели състезатели и при получено уведомление в офиса на НБЛ поне 48 часа преди насрочената среща. /За заразени с COVID-19, при по-малко от 8 души, в които не се включват контактни лица, ако заразеният е установен по-малко от 72 часа преди срещата.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви