Проф. Георги Хубчев
Проф. Георги Хубчев

След тежко боледуване от COVID 19, рано тази сутрин на 66 г. ни напусна акушер-гинекологът проф. д-р Георги Хубчев, началник на АГ отделението в УМБАЛ „Дева Мария“ гр. Бургас.

Проф. д-р Хубчев бе диагностициран с коронавирус на 2 октомври и след влошаване на състоянието му, бе хоспитализиран в ОАИЛ. 15 дни колегите му се бориха за неговия живот, използвайки всички възможни методи.

На 20 октомври, вторник, от 12:30 ч. в Обредната зала на бургаските гробища ще се състои поклонение, с което да почетем паметта на един от достойните лекари на България.

Проф. д-р Георги Хубчев е сред най-изявените имена в акушерството и гинекологията у нас, а в урогинекологията той въведе няколко иновативни метода. Професионалният му път е свързан повече с Русе, където той дълги години ръководеше АГ отделението в Университетската болница „Канев“. В Бургас се премести да живее през миналата година, след като прие предложението да оглави отделението по акушерство и гинекология на Университетската болница „Дева Мария“. През 2019 г. е избран за Лекар на годината в Националните медицински награди, известни още като Медицински Оскари.

Благодарение на иновативен подход в урогинекологията, използван от д-р Хубчев, са спасени много жени, страдащи от инконтиненция (неспособност да се контролира уринирането).

УМБАЛ „Дева Мария“ изказва своите съболезнования на семейството.

Екипът на BurgasNews  се присъединява към съболезнованията на семейството, близките и приятелите на проф. д-р Георги Хубчев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви