Положителните ПСР теста в Бургас са 175
Положителните ПСР теста в Бургас са 175

785 са положителните ПСР теста в страната от направени 5 819, което отново е 13.5%, сочат данните на ЕИП. За Бургас са 31 или общо 1089.

Потвърдени са 25 774 случая, като активните са 8 712. В болници са 1 307 души, от които в интензивни отделения са 64-ма. Оздравелите са 164-ма.

Броят на починалите за денонощието е 8, което прави общо 923-ма досега.

Най-много са случаите в София /столица/ – 259, Пловдив – 89 и Благоевград – 82

 

Изолацията в домашни условия на положителните за COVID-19 граждани се преустановява автоматично след изтичане на 14-дни, без да е необходимо получаването на отрицателен резултат от PCR тест, става ясно от заповед на здравния министър.

Заповедта предвижда хоспитализираните с COVID-19 пациенти да се изписват от болница след преценка на лекуващия лекар и при конкретни индикации/показатели/резултати от образни изследвания. Това важи за лицата, при които има възможност за последваща изолация в домашни условия и придържане към препоръчания режим на лечение. Т. е. за изписване от лечебно заведение на тези пациенти отпада изискването за отрицателно PCR изследване, както и условието за документирани минимум 10 дни от началото на клиничните оплаквания и минимум 3 допълнителни дни без оплаквания.

Условието за изписване от лечебното заведение за болнична помощ при документирани поне 10 дни от началото на клиничните оплаквания и поне три дни без оплаквания остава за лицата, при които се налага прилагане на последваща медицинска грижа в болнични условия, за лицата, настанени в места за предоставяне на социални услуги, както и за лицата с невъзможност за изолация и лечение в домашни условия, поради съжителство с хора от рисковите групи.

От днес при провеждане на футболни мачове на националния стадион „Васил Левски“ ще се допуска публика до 30 % заетост на местата, при настаняване на зрителите най-малко през две седалки и при спазване на физическа дистанция от 1,5 м, става ясно от друга заповед на здравния министър.

Остава в сила изискването при провеждане на спортни състезания на открито на всички други спортни съоръжения да се допуска публика до 1000 души на сектор, при заетост на местата до 50 %, настаняване на зрителите най-малко през една седалка и спазване на физическа дистанция от 1,5 м.

С двете заповеди можете да се запознаете тук. 

Шестима баскетболисти от „Черноморец“ също са с положителни проби за К-19

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви