Новият главен изпълнителен директор на CME Bulgaria е Любош Йетмар
Новият главен изпълнителен директор на CME Bulgaria е Любош Йетмар

Новият собственик на българската телевизия бТВ и на още няколко телевизии в Източна и Централна Европа – чешката компания PPF Group, анонсира, че изцяло притежаваните от нея дъщерни дружества са завършили придобиването на дружеството Central European Media Enterprises (СМЕ), което държи дяловете в българската и чуждите медийни групи. От PPF са определили и човекът, който ще изпратят в България да представлява CME. Мажоритарен собственик на PPF Grоup е Петр Келнер, считан за най-богатия бизнесмен в Чехия.

„Новият главен изпълнителен директор на CME Bulgaria е Любош Йетмар. Той има повече от 20 години опит в радио и телевизия. Г-н Йетмар рапортува директно на г-н Бартоничек, миноритарен акционер в PPF“, съобщиха от централата на PPF

Оттам подчертават изрично, че на този етап Йетмар не заменя досегашния шеф на Би Ти Ви – австриецът Флориан Скала, а започва да работи с него. „Г-н Йетмар очаква с нетърпение да работи с главния изпълнителен директор на Би Ти Ви Флориан Скала. Г-н Йетмар не заменя г-н Скала. Г-н Йетмар представлява СМЕ“, съобщават от PPF Group.

Новият собственик разбира жизненоважната роля на независимите и обективни медии в днешното общество и ще продължи да се придържа към ценностите, които направиха новините на бТВ много уважавани, се казва още в информацията. „бТВ e добре управлявана компания с изключителен потребителски обхват и разпознаваемост на марката и очаквам с нетърпение да работя с мениджърския й екип. Мой приоритет е да продължа мисията на бТВ чрез предоставяне на независими и обективни новини, както и висококачествено развлечение за нашите зрители,” каза Любош Йетмар, главен изпълнителен директор CME Bulgaria.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви