Двата отбора играха абсолютно равностойно и оспорвано, и резонно си размениха по една четвърт
Двата отбора играха абсолютно равностойно и оспорвано, и резонно си размениха по една четвърт

Първият мач от новия сезон в НБЛ на мъжкия отбор на БК „Черноморец” отново няма да се състои. Пренасрочената за днес среща на „aкулите“ с „Балкан” за втори път бе отложена. Този път за неопределена дата.

Причината е шест случая на коронавирус в отбора. „Черноморец” е поставен под 14-дневна карантина.

Положителни проби след направени писиар тестове дадоха петима състезатели – Георги Кендеров, Томас Читадзе, Мартин Чоков, Симеон Русинов, сърбинът Милош Милидрагович, както и треньорът Васил Евтимов, потвърдиха от бургаския клуб чрез официалната си страница в социалната мрежа Фейсбук.

Част от тях преди дни имаха здравословни промени, поради което мачът на бургазлии от първи кръг, който трябваше да се играе на 10 октомври, бе отложен за днес, 14 октомври. В навечерието на срещата от бургаския клуб обявиха, че шестима състезатели са със стомашен вирус. Със симптоми на гастроентерит и колит бяха капитанът Константин Коев, Мартин Чоков, Борис Войков, Евгени Хаджирусев, Ангел Димитров и Дианте Балдуин, като заболяването им бе потвърдено пред НБЛ със съответните медицински документи.

„Ще бъдат 14 дни в карантина. Тяхното състояние е добро и получават всички необходими медицински грижи. Нито един треньор на ДЮШ не е имал досег с първия отбор! Тренировките в училищата продължават по график, при спазване на всички противоепидемиологични мерки! Ръководството работи в пълен синхрон със здравните институции и БФБ, за да защити в максимална степен всички в организацията на БК „Черноморец Бургас“, заяви президентът на клуба Васил Стоянов.

Друг баскетболист на „акулите” – Евгени Хаджирусев, вече изкара COVID-19 през лятото, като сега има отрицателен тест.

По програма „Черноморец” почива във втория кръг, а на 24 октомври трябва да гостува на „Черно море Тича”, но тогава все още карантината ще е актуална.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви