АЕЦ Козлодуй
АЕЦ Козлодуй

 Кабинетът стартира изграждането на 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй”

Това се очаква да стане по време на днешното редовно заседание на кабинета, което отново ще се проведе чрез видеоконферентна връзка. Присъствено заседание в Министерски съвет не е имало от юли месец.

За задвижването на проект за изграждането на 7-ми блок на атомната ни електроцентрала съобщи във вторник премиерът, който пристигна в Козлодуй, заедно с лидерите на КНСБ и КТ „Подкрепа“ и от министрите на финансите и на енергетиката.

По думите на премиера вече е направена оценка за въздействието на площадката. Там ще се изгражда голяма мощност, за която ще се търси нова американска технология.

„Вече достатъчно се напатихме като държава да плащаме и след това да не става. Ние само плащаме и стоят като паметници. По-добре при най-добри условия, за да не ме обвинят – нова технология, американска технология, най-съвременната технология, 70 години после да може да работи, пълна диверсификация на енергията, както на газа, така и на ядрената енергия, използване на целия капацитет”, поясни Борисов за 7 блок на атомната централа. /БГНЕС

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви