Отложен плейоф в Суперлигата
Отложен плейоф в Суперлигата

След силния старт в новия сезон на волейболната Суперлига, отборът на „Нефтохимик” вече гледа и към шампионската титла на страната

Хегемонът в родния волейбол ще бъде домакин на първия от четирите квалификационни турнири, които са част от новата формула за провеждане на първенството в мъжката лига.

За директно класиране в първата осмица на Суперлигата от 14 до 16 октомври „Нефтохимик” приема в бургаската зала „Младост” отборите на ЦСКА, „Дунав” (Русе) и „Тетевeн Волейбол”

Както е известно през сезон 2020/2021 предварителни турнира ще определят разпределението на отборите в първа и втора осмица в Суперлигата. Освен в Бургас, квалификации ще има в Пазарджик, Добрич и Монтана.

Домакин на втория турнир, от 15 до 17 октомври в Пазарджик, е „Хебър”,

който е в група с „Левски”, ПСК „Локомотив” (Плодив) и „Черно море” (Вана). По същото време в Добрич играят домакинът „Добруджа”, „Пирин” (Разлог), „Арда” (Кърджали) и „Берое”. В Монтана   от 19 до 21 октомври ще спорят местният „Монтана Волей”, „Марек Юнион-Ивкони” (Дупница), „Славия” и „Ботев” (Луковит).

Само победителите в групите се класират директно за първата осмица на Суперлигата. Класиралите се на 2-ро и 3-то място продължават битката за останалите 4 места в първата осмица

Завръщането на волейбола в България след принудителното прекъсване заради коронавируса обаче става при ред ограничения за публиката. Броят на зрителите не трябва да надвишава 50% от капацитета на спортните зали, всички трябва да са с предпазни маски, шлемове и т.н. и при спазване на дистанция.

Програма на квалификационния турнир в Бургас:

14 октомври

16:00 часа – Нефтохимик – Тетевен Волей

18:30 часа – ЦСКА – Дунав /Пряко по Диема Спорт/

15 октомври

15:30 часа – Тетевен Волей – Дунав

18:00 часа – Нефтохимик – ЦСКА  /Пряко по Диема Спорт/

16 октомври

16:00 часа – ЦСКА – Тетевен Волей

18:30 часа – Нефтохимик – Дунав

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви