Протест пред БНТ
Протест пред БНТ

Протестиращите направиха снощи шествие до Орлов мост. След това се присъединиха и към митинга пред сградата на БНТ, където бе организирано алтернативно предаване „Панорама“

На него се обсъждаха с гости различни корупционни практики на властта. Към 21:00 часа няколкостотин души скандираха: „Оставка!“ пред сградата на БНТ. В предаването участваха евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков, Кристиян Вигенин от БСП и Йордан Цонев от ДПС. „Панорама“ показва и митинга на протестиращите пред сградата.

След края на предаването по БНТ, около 22:00 ч. евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков слезе при протестиращите

Той бе заобиколен от хора, които крещят „Предател“, „Оставка“, БКП и му задават въпроси кой е писал проекта за конституцията, Новаков им отвърна „Не съм аз“. Но въпросите към него валят един през друг. „Гешев харесва ли ви като главен прокурор?!“, подновиха се скандиранията „Мафия“. В крайна сметка Новаков успя да се оттегли към ул.“Шипка“, подпомаган от полицаи. Част от тълпата се опита да го преследва, но служителите на реда им попречиха. Стигна се до физически сблъсъци, а майка с дете се оплака, че е пострадала при намесата на полицията.

Около 22.20 часа излезе и Кристиан Вигенин

Към него присъстващите бяха малко по-умерено настроени. Бяха му задавани въпроси за политиката на БСП и отношението към главния прокурор Иван Гешев, Делян Пеевски и фалита на КТБ. На въпрос какъв му е костюмът и колко струва, Вигенин отговори – „Boss, 350 лева“. Венцислав Величков от „Правосъдие за всички“ го пита за хората на БСП във ВСС и защо подкрепят Гешев и дали ще гласуват да се намали парламентарната квота във ВСС. Вигенин отвърна, че това не е тема за обсъждане на улицата.

Протестиращите очакваха и Йордан Цонев, който обаче явно бе успял да се измъкне незабелязано в суматохата или пък е изчакал хората да си тръгнат и тогава да излезе от телевизията.

За 16 октомври е насрочено петото издание на „Велико народно въстание“

Това обяви адвокат Николай Хаджигенов от „Отровното трио“ по време на днешния протест срещу правителството и главния прокурор, провеждащ се за 93-и пореден ден.

Датата е избрана неслучайно, тъй като точно след седмица, на 16-ти, ще бъде 100-ият ден от началото на недоволството.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви