Очакванията са след завършване на ремонтните дейности, обновените сгради да са в клас
Очакванията са след завършване на ремонтните дейности, обновените сгради да са в клас "B" на енергопотребление и спестената енергия да достигне до 65 %

Сградата на бургаската Служба за пожарна безопасност ще претърпи най-сериозният ремонт от своето изграждане до сега, като по време на изпълнение на дейностите ще бъдат въведени мерки за енергийна ефективност.

Очакванията са след завършване на ремонтните дейности, обновените сгради да са в клас „B“ на енергопотребление и спестената енергия да достигне до 65 %. В същото време ще бъдат намалени въглеродните емисии във въздуха в този район на града.

Проектът трябва да бъде реализиран да следвщата пролет
Проектът трябва да бъде реализиран да следвщата пролет

Внедряването на мерките предвижда поставяне на топлоизолация върху фасадните стени, ремонт на покрива, подмяна на осветлението с енергоспестяващи LED лампи. Вътрешните части също ще бъдат реконструирани за постигането на по-голям комфорт за работещите там служители, както и този на гражданите, ползващи административните услуги, предоставяни от институцията. Ще бъде осигурена и достъпна среда за хора с увреждания.

Ремонтът е по проект, който се реализира от Община Бургас в партньорство с Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Старт на строително – монтажните работи беше даден официално на 08 октомври в присъствието на заместник-кметовете на Община Бургас – инж. Чанка Коралска и Весна Балтина, главен инспектор Николай Николаев -началник на Първа РСПБЗН – Бургас, комисар Васил Василев -директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Бургас.

Очаква се обновяването на сградата да приключи през пролетта на 2021 година.

2 КОМЕНТАРИ

  1. В други градове ремонтите са приключили. Тук все още се чака.
    Впрочем, мястото на пожарната в Бургас е крайно неподходящо вече.

  2. Още нещо. Една българска фирма произвежда фасадна боя с изключителна елстичност и устойчивост- Стопер. Дано фасадата не се боядиса с някоя от масовките.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви