Кандидатстването за Зелена карта започва
Кандидатстването за Зелена карта започва

Държавният департамент на САЩ обяви началото на кампанията за издаване на Зелени карти за 2022 г., съобщиха от американското посолство

Всяка година програмата предвижда до 55 000 имигрантски визи за хора от страни с нисък процент на имиграция в САЩ.

Участниците в програмата пък трябва да отговарят на конкретни изисквания, а визите се издават на изтеглените на случаен принцип измежду всички участници.

Кандидатите могат да подават заявки за участие в програмата DV-2022 по електронен път на адрес dvprogram.state.gov от 19:00 ч. българско време в сряда на 7 октомври 2020 г. до 19:00 ч. българско време във вторник на 10 ноември 2020 г. Няма да се приемат заявки, които са подадени по-късно от регистрационния период или по пощата. Няма такса за регистрация в програмата.

Кандидатите ще трябва да предоставят информация от своя валиден паспорт, както и скорошна снимка.

Тя трябва да бъде направена през последните шест месеца, за да е възможно най-актуална. Участниците в лотарията, които използват снимки, с които вече са участвали в предишни програми за виза, моментално губят правото си за зелена карта.

От посолството предупреждават, че няма гаранция, че изтеглените на случаен принцип от програмата ще получат виза. Това, че някой е изтеглен, означава, че той има право да кандидатства и евентуално да получи виза по тази програма, ако отговаря на условията.

Ключово за желаещите за визи е да знаят, че е важно да запазят уникалния номер за потвърждение на регистрацията си поне до 30 септември 2022 г.

До тогава ще стане ясно кои са лицата, които са изтеглени за кандидатстване. Чрез въвеждането на този номер те ще получат информация за насроченото им интервю, ако са избрани.

От US посолството предупреждават и за измамни схеми, извършвани от безскрупулни визови посредници

Те задържат уникалния номер за потвърждение и след това искат още пари в замяна на информация със статуса на заявката. Това може да се избегне, ако гражданите получат специалния код по време на подаване на заявката.

Пълните условия тук.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви