Лоши новини за всички любители на пуканките. Някои от най-чаканите холивудски заглавия отново бяха отложени. В това число попадат фантастичният епос „Дюн“ (Dune) на режисьора Дени Вилньов, както и супергеройските The Batman, The Flash и Wonder Woman 1984.

Единствената радост за кинозрителите е само това, че поне на теория ще видим продължението на „Матрицата“ малко по-рано.

Най-голямото разочарование без съмнение е новината, че ще трябва да чакаме цяла година за „Дюн“. Високобюджетната адаптация на книгата на Франк Хърбърт трябваше да се появи по киноекраните на 18 декември, но плановете на Warner Bros. се промениха.

Новата премиерна дата на „Дюн“ вече е 1 октомври 2021 г.

Решението, както и останалите забавяния на филмови премиери, са свързани с последствията от пандемията по света. Кината, особено в Щатите, все още не могат да възстановят своя нормален процес на работа, а зрителите имат притеснения в това да посещават киносалоните. В резултат на това големите студиа решават, че е по-добре да отлагат продукциите си отново и отново до момент, в който могат поне да се надяват, че ще привлекат достатъчно публика, че да избият инвестицията си в даден филм, а може би дори да излязат на печалба.

Моментът сега със сигурност не е такъв. Warner Bros. отлагат премиерите и на други свои големи продукции – някои вече готови, а други – в различни етапи на работа. The Batman беше филмът, който трябваше да се появи на 1 октомври 2021 г. Сега премиерата му е отложена за 4 март 2022 г.

Филмът с Робърт Патинсън в ролята на Батман вече мина през редица проблеми, включително и позитивен тест на актьора за COVID-19. По-напред във времето се изместват и други супергеройски премиери – The Flash („Светкавицата“) се мести от 3 юни 2022 г. на 4 ноември 2022 г., а „Шазам 2“ (Shazam! Fury of the Gods) вместо на 4 ноември 2022 г. ще се появи по кината на 2 юни 2023 г.

Напълно свалени от календара с предстоящи премиери са Black Adam, в който Дуейн Джонсън-Скалата трябва да влезе в ролята на комиксов антигерой, както и филмовата адаптация на играта Minecraft.

Феновете на героите на DC все още имат малък повод за радост. Премиерата на „Жената чудо 1984“ (Wonder Woman 1984) все още не е отменена и се очаква на 25 декември тази година. Но дотогава има по-малко от три месеца и не е сигурно дали и повторната ни среща с изиграната от Гал Гадот амазонка няма да се прехвърли в 2021-а.

Добра новина обаче има и тя е, че „Матрицата 4“ ще се появи на екран на 22 декември 2021 г., вместо на предварително обявената премиерна дата 1 април 2022 г.

Филмът е режисиран от Лана Уашовски – един от създателите на оригиналната трилогия, а в него ще видим завръщанията на Киану Рийвс и Кари-Ан Мос. Преди дни обаче за пореден път беше отложен „Смъртта може да почака“ (No Time to Die) – новият филм за Джеймс Бонд. Според новия план Даниъл Крейг трябва за последен път да кацне в кината като Агент 007 на 2 април 2021 г.

Доскоро премиерата беше предвидена за ноември, а първоначално филмът трябваше да се появи на голям екран още този април.

Междувременно липсата на нови филми се отразява изключително лошо на собствениците на кина по света. Cineworld – собственици на веригата Regal – вече обявиха намерението си временно да затворят своите над 650 кина в Щатите и Великобритания заради слабите продажби на билети.

webcafe.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви