Световноизвестният комик Саша Барон Коен взе българка за своя дъщеря в продължението на хита му от 2006 г. „Борат“.

Филмът с участието на младата бургаска актриса Мария Бакалова излезе с трейлър, от който става ясна и премиерната му дата – 23 октомври.

Изборът в лицето на Мария далеч не е случаен. През изминалата 2019 година лентата „Бащата“, в която тя се отличава с роля, получи Голямата награда „Кристален глобус“ за най-добър филм по време на фестивала Карлови Вари. За нея е известно малко – родена е в Бургас, живяла е около пет години в София, а в момента работи в чужбина, където й помага не кой да е, а известният наш актьор, натрупал успехи зад граница, Юлиан Костов. Вероятно той я е насочил да влезе в хумористичния сюжет на Саша Коен, който разсмя света още с „Бруно“, „Диктаторът“ и „Али Джи“.

В 3-минутната реклама на „Борат 2“ Бакалова се появява често, което подсказва, че ролята й далеч не е малка.

Мария не крие, че за да се превъплъщава по най-добрия начин в зададените й образи се учи от различни кино таланти. „Обичам актьорите Трине Дирхолм и Мадс Микелсен в комплект с режисьорите Ларс фон Триер, Томас Винтерберг и Феликс ван Хрунинген. Искам да работя с Ксавиер Долън. Иначе в живота се възхищавам на достойни хора, искрени, лоялни, сериозни – не понасям мързеливи хора, клюкари и такива, които не мечтаят дръзко“, казва тя в свое интервю пред „Телеграф“.

Още като ученичка в НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров”- Бургас тя дава заявка, че ще бъде новата сензация в арт средите. Приета е от раз в НАТФИЗ. Зад гърба си има много успешни проекти.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви