Така изглеждаше
Така изглеждаше "Гнездо на акули" след изграждането

Управителят на „Ти Ай Груп“ ООД Тодор Георгиев излиза с оферта към Община Бургас, а именно общината да закупи спортната тренировъчна база „Гнездо на акули“

За запознатите с развитие на базата това предложение едва ли е изненадващо, тъй като това не е първи опит за продажба.

За да убеди общината колко полезно ще е вложението, дружеството смята, че имотът „би бил добра придобивка“ за целогодишни тренировки за деца и юноши. Нещо повече – предлага се общината да направи от него Център за спортна дейност, при положение, че тепърва предстои разглеждане в комисиите на ОбС.

Като плюс се изтъква близостта на гнездото с летището и това, че комплексът е направен като копие на тренировъчната база на „Щутгард“.

Инвеститор на комплекса, построен преди 10 год., е  ПФК „Черноморец-Бургас“

Тренировъчната база на „акулите“ премина в ръцете на Евгений Георгиев /собственик на строителната фирма „Дорослава“/ през 2015 год., след като Митко Събев я изгуби заради дългове в размер на 2 милиона лева. Неговата фирма „Поморие – туринвест“ придоби кампуса в началото на същата година от „Акулите“ ЕООД, която не е част от дружеството ПСФК Черноморец, но е свързана с Митко Събев.

Когато възникна проблемът с базата Община Бургас заяви, че има намерение да вземе кампуса „Гнездо на акули“ и да го превърне в модерно съоръжение, което да се използва с обществен достъп.

„Действително проявяваме интерес да вземем кампуса, така че той да се използва от всички бургазлии. Изпратил съм представители, които да разговарят със собственика Евгений Георгиев, така че да договорим едни приемливи условия. Очаквам положителен резултат от срещата“, каза пред медии тогава Николов. Но нещата останаха на това ниво.

През 2018 год. Евгений Георгиев обяви за продажба тренировъчния кампус „Гнездо на акули“ за 4 млн.евро, с уточнението, че сградата притежава Акт 14 и, че може да се превърне в хотел.

„Гнездо на акули“ разполага с огромни помещения на партерните етажи, които са подходящи за СПА център, ресторант и конферетна зала. Офис помещенията на втория етаж бързо могат да бъдат превърнати в по-луксозни хотелски стаи, а на третия етаж и базата е така построена, че да има много по-малки стаи от хотелски тип.

Към парцела има много прилежащи зони, а имотът е над 30 дка, така че няма проблем да се доразвие в затворен хотелски комплекс, заявиха тогава експерти.

До ден днешен обаче няма интерес към закупуването й. Настоящ собственик е „Ти Ай Груп“ ООД  с управител Тодор Евгениев Георгиев.

Предвид това, че данъчната оценка на имота от 2017 год. е 6 450 329 лв., при евентуална продажба и на по-ниска от тази цена, печалбата ще бъде сериозна.

Дали обаче евентуална покупка ще е добра за общината, предстои думата си да кажат четири от постоянните комисии към Общинския съвет, включително и тази по спорт, деца и младежки дейности, до която е адресирано предложението.

 

 

 

 

 

 

 

1 КОМЕНТАР

  1. Това е интересно, но дано се намери частна компания да купи този имот.
    Впрочем, чудно е защо няма подобен интерс и към бившия МОЛ Странд. Там
    би било добро място за развиване на Техно парк.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви