Разрешително за строеж, издадено на тъмно. Това сравнение използва Христо Колев, наблюдаващ прокурор по делото, касаещо строежа на Алепу, на излизане от съдебната зала след проведеното днешно заседание за вече придобилото скандалност строителство край Созопол.

Според него е трябвало разрешителното да се публикува като съобщение на интернет страницата на община Созопол, като липсата на такова е самостоятелно процесуално нарушение, което ако само то бъде установено, то това би било достатъчно да се обяви нищожност на цялото разрешително за строеж.

Проектът на Алепу е за брегоукрепване
Проектът на Алепу е за брегоукрепване

Нарушението е свързано с обявяването на строителното разрешение от страна на главния архитект. По преписката, която е представена пред съда, липсват документи за обявяването, заедно със съответното решение не директора на РИОСВ. По този начин гражданите не са запознати с разрешителното. Обществеността е много чувствителна по темата със строежите по морето и е силно заинтересована. Има редица НПО-та, които следят за това, а след като не е било публикувано, така те са останали в неведение„, каза още прокурор Колев.

От своя страна адвокатът на инвеститора заяви, че всички документи за строителството са точни, като дори бе категоричен, че за 22 години практика като адвокат, не е виждал по-изрядни такива.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви