Съдът остави в сила забраната за видеонаблюдение при броенето на бюлетините
Съдът остави в сила забраната за видеонаблюдение при броенето на бюлетините

Трима мъже влизат в затвора и отвличане и побой на кравар в Рудник през миналата година.

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас бе наложено наказание от 9 години „лишаване от свобода“ спрямо Ангел Р. Той е подсъдим за това, че отвлякъл 40-годишен мъж. Престъплението е осъществено на 15.04.2019 г. в кв. „Рудник“. Отвличането е извършено от три лица (Ангел Р., Красимир Р. и Иван А.), които са действали като съизвършители.

Спрямо Красимир Р. и Иван А. са постановени наказания от по 4 години „лишаване от свобода“, след постигнати споразумения, датиращи от началото на 2020 година.

По време на разследването е установено, че пострадалият работил като кравар в стопанството на Ангел Р.

Обвиняемите били недоволни, че пострадалият напуснал, след което започнали да го търсят. Красимир Р. и Иван А. го открили в постройка на друго стопанство, което се намира в същия квартал. Насилствено го отвели оттам, нанасяйки му побой. Отвели го в дома на Ангел Р., след което и тримата продължили побоя.

След това го закарали в пристройка до дома на Красимир Р., където продължили да го бият, вързали го и със синджир, оставяйки го така няколко часа. По-късно му взели мобилния телефон, за да не сигнализира в полицията и го отвели на друг адрес, откъдето пострадалият успял да избяга.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви