Волейболист на Монтана е с коронавирус
Волейболсти на Монтана е с коронавирус

Един волейболист и един човек от щаба на „Монтана” са дали положителен резултат при теста за коронавирус

Имената им не се съобщават, знае се само, че са поставени под двуседмична домашна карантина. Инфекцията минава леко и при двамата, като освен температура, други симптоми нямат. Очаква се решението на РЗИ-Монтана дали и отборът ще бъде изолиран в следващите 14 дни.

Както е известно, женският баскетболен отбор на „Монтана” също е карантиниран изцяло, след като две състезателки дадоха положителен резултат. Вчера от здравната институция разкриха, че и трета баскетболистка на тима е диагностирана с COVID-19 инфекция.

Старши треньорът на мъжкия тим Дани Пеев излезе с призив към институциите: от Спортното министерство да бъдат спуснати указания как да се процедира при наличието на болни в спорта на закрито и при какъв брой състезатели се стига до карантина на целия отбор. Национална волейболна лига бързо за излезе с решения – ясни и точни правила, които да регламентират ситуацията. При колко болни не може да се играят мачове. Как и при какви условия може да се отлагат предстоящи двубои. Колко срещи могат да бъдат отложени и за какъв период от време.

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви