Кметът на Бургас ще отправи официално искане до Министерството на здравеопазването, освен УМБАЛ и общинската белодробна болница да бъдат включени и други болници в Бургас в обслужването на ковид пациенти чрез сключване на договори със здравната каса.

Мотив за това е, че болниците в Бургас обслужват пациенти от целия регион. Към момента 16 пациенти с ковид са настанени в инфекциозно отрделение в УМБАЛ, 26-ма в общинския диспансер за белодробни болести, 4 в инфекциозно отделение в Айтос.

Легловата база е запълнена и Бургас трябва да се подготви за за бъдеща вълна, чрез разширяване на мрежата от болници в града, които обслужват ковид пациенти.

Припомняме, че днес има 64 потвърдени случая в област Бургас.

По-голяма част от новозаразените са в шивашки цех в Айтос

Станаха ясни и тестовете на съветниците, контактували със заразен колега.

 

2 КОМЕНТАРИ

  1. Как няма да се увеличават случаите на корона вирус като сутрин, точно в час пик, когато всички тръгваме за работа, автобусите се пръскат по шевовете. Чакаме по 10-12 минути за автобус В1 или В2. Мен лично и двата ме устройват. Днес чаках 12 минути и като дойде автобуса беше пълен. От моята спирка се качиха сигурно още 15 човека. Всички сме навряни един в друг. Това е недопустимо. В час пик автобусите трябва да са по на често.

    • Съгласен с мнението на Силвия. Като копърки в консерва. Как е възможно в тази обстановка в часовете в които хората отиват и се връщат от работа автобусите да са толкова пълни!!! Учениците които се возят в тях въобще не носят маски.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви