Димитър Стоянов
Димитър Стоянов

Само два дни след конгреса, на който Корнелия Нинова си извоюва надмощие и от пленума бяха отстранени видни опозиционери, шестима червени депутати напускат парламентарната група на БСП.

Това са Красимир Янков, Валери Жаблянов, Николай Иванов, Лало Кирилов, Георги Андреев и Димитър Стоянов, които обявиха решението си на брифинг в кулоарите на парламента.

Шестимата остават депутати до края на мандата, за да изпълнят ангажиментите към избирателите си.

„Прекратяваме членството си в БСП, но оставаме социалисти“, обяви Янков.

Ще гласувам и подкрепям Красимир Янков за председател на БСП, той има изключителен потенциал, заяви преди избора на лидер на БСП в предаването „Офанзива“ по „Канал 3“ депутатът Димитър Стоянов. Като мотив за избора си Стоянов посочи факта, че Янков е събрал около себе си хора, с които е изготвил идейна платформа на БСП. „Обещава да обедини лявото, да възстанови диалога, да въведе партията в кондиция, да я изведе в организационно отношение на прага на 21 век, да възстанови разбирането за социализъм“, заяви той за колегата си от парламентарната група на „БСП за България“.

Димитър Стоянов стана депутат, без да влиза в плановете на Корнелия Нинова. Случайността го дари с шанса да е под № 10 в листата на Бургаски МИР, което съвпадна с номера на бюлетината на БСП.

Припомняме, че Стоянов беше спряган като един от възможните кандидати за кмет на Бургас през 2019 год. Но другият бургаски червен депутат Николай Тишев беше избран за кандидат-кмет на Бургас от левицата. Това решиха 253-та делегати на общинската конференция. Тишев оглави и листата за съветници. Опонентът му – депутатът Димитър Стоянов, не попълни декларация за участие в листата.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви