С викове „Бойко, Бойко!“ премиерът Бойко Борисов бе посрещнат на излизане от катедралния храм „Св.Св. Кирил и Методий“ в Ловеч.

От журналисти той бе запитан дали не се притеснява, че Цветан Цветанов, който учреди партията си вчера, ще вземе от електората на ГЕРБ.

„Не искам да коментирам Цветанов. Да вземе колкото гласове иска. 20 години бяхме заедно и не е красиво да се нападаме. Ние сме като едно семейство, което се е разделило. Той си има ново, а при мен останаха децата.Пожелавам му успех“, заяви Борисов.

По-късно той бе на посещение в Лесидрен, където обяви, че ГЕРБ са спечелили изборите в 9 от 16 населени места, в които вчера имаше избори.

„Вчера в 16 населени места в различните краища на България имаше избори. ГЕРБ спечели в 9 от тях, а на 2 още сме на балотаж. Общо 11. В една е една коалиция на „Да, България“, в две е БСП, в три е ДПС. А като като ги слушаш все едно нас вече ни няма. Защо? Защото колегата Цветанов реши да си направи партия. Пожелавам му успех. Всички трябва да знаете, че не може един човек да стои 20 години с нас и после да кажем, че не е добре или не е хубав. Това е все едно да се разведеш и да започнеш да говориш за жена си или за мъжа си лоши работи. Не е красиво. Децата останаха при мен – трябва да се грижа за тях“, коментира още Борисов.

Той коментира и желанието за предварителни парламентарни избори. „Какъв е този зор няколко месеца преди изборите? Ето вчера е една добра представителна извадка. В 16 населени места, малки и среди, в девет от тях абсолютно доминираме. Водихме люта битка с БСП и ДПС, които бяха заедно, както и са единни в Парламента. И ние отново ги победихме. Доказахме, че ГЕРБ е в добра кондиция“, каза премиерът.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви