Анелия Златкова
Анелия Златкова

Спасителят на футболния „Нефтохимик” може да се окаже една бизнес дама. Анелия Златкова поиска да стане собственик на мажоритарния пакет с акции на ПФК „Нефтохимик”. Става въпрос за закупуването на повече от 80 процента от акциите или 851 броя от тях.

Намерението си Златкова, която член на Съвета на директорите, официално е заявила в писмо до Община Бургас.

„Откакто съм свързана с „Нефтохимик”, съм дала 372 000 лв. и нямам нито една акция от клуба. Има акционери обаче, които не са дали пари, а само получават и имат претенции, че са собственици”, каза Златкова.

Така, поемайки управлението в свои ръце, като собственик Анелия Златкова ще може да осигури повече средства за футболния клуб, привличайки нови спонсори.

Тя е заявила готовност да издържа ПФК „Нефтохимик”, но преди това настоява за пълна ревизия на дружеството до началото на 2019 г.

Направеното от Златкова предложение ще бъде разгледано и гласувано на 20 октомври, когато ще се състои Общото събрание на акционерите. Дотогава бизнес дамата се надява да намери външен спонсор.

Постоянната комисия по спорт, деца и младежки дейности реши Георги Маринчев да бъде представителят на общината при насрочване на извънредно общо събрание.

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви