Мината е от 1926 год.
Мената е от 1926 год.

Унищожиха руска мина край Созопол, съобщават от ВМС.

Вчера формированието за разузнаване, извличане, транспортиране и унищожаване на невзривени боеприпаси от флотилия бойни и спомагателни кораби с ръководител капитан III ранг Милен Атанасов, след получен факс от Областния управител на област Бургас и положителна резолюция на Началника на отбраната, извърши преход до Созопол за разузнаване, извличане и унищожаване на открит предмет с крушовидна форма, наподобяващ морска мина.

След извършване на опознавателни дейности, специалистите класифицираха откритият обект като стара руска мина, образец 1926 г., която е силно корозирала и неподлежаща на извличане и транспортиране.

Мината е унищожена на място с отцепване на района и стриктно спазване на мерките на безопасност, съгласно нормативните документи.

ОТ ОДМВР-Бургас уточняват, че вчера около 9.00 ч. в Районно управление – Созопол е получено съобщение от 40-годишен мъж от града, че предния ден, докато се гмуркал  в морето между к-с „Санта Марина“ и яхтеното пристанище, на дълбочина от около три метра забелязал дънната мина.

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви