санират още 11 блока в Бургас
Санират още 11 блока в Бургас

В още 11 многофамилни жилищни сгради в Бургас ще бъдат санирани. Блоковете се намират в Централна градска част и комплексите „Меден рудник“ и „Братя Миладинови“.

Прилагането на мерките за енергийна ефективност включва поставяне на топлоизолация на фасадите на сградите и хидроизолация върху покривите. Старите дограми ще бъдат подменени с нови. Предвижда се подмяна на осветлението в общите части и стълбищата.

Обновяването на жилищните сгради ще се извърши със средства по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., след като Община Бургас подписа договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ в изпълнението на проект „Обновяване и прилагане на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради на територията на град Бургас-етап 2“.

Определените за обновяване блокове са в категорията на по-малките сгради с до 35 самостоятелни обекта. Санирането на сградите се финансира изцяло със средства от оперативната програма и собствениците не заплащат за извършените ремонтни дейности.

Изпълнението на проекта е част от стратегията на Община Бургас за устойчиво управление на енергийните ресурси и зеленият икономически растеж. Реализирането на проекта ще спомогне за надграждане на резултатите в изпълнение на политиките за енергийна ефективност, намаляване на вредните емисии, подобряване качеството и комфорта на живот и ефективното управление на енергията.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви