Задържани са извършили грабежи в Бургас
Задържаните са извършили грабужи в Бургас

Вчера около 17.00 ч. в Четвърто Районно управление – Бургас е получено съобщение за възникнал скандал и отправени закани и заплахи за използване на огнестрелно оръжие / пистолет/ от страна на пациент в МБАЛ „Бургасмед“. Своевременно на сигнала се отзовали полицейски служители, които констатирали, че минути по-рано пациент се държал агресивно, отправял заплахи и закани към един от лекарите в болницата и повдигайки тениската си, показал демонстративно, че притежава пистолет.

Впоследствие мъжът се насочил към един от коридорите в лечебното заведение, където продължил с противоправното си поведение, а след това излязъл извън сградата на болницата.

Установено е, че това е 58-годишен криминално проявен бургазлия, който около 18.15 ч. със съдействието на служители от Пето Районно управление – Бургас и сектор „Специализирани полицейски сили“ при ОДМВР – Бургас е задържан в района на УМБАЛ – Бургас.

Бургазлията заявил, че отправил заканите и заплахи към лекаря в МБАЛ „Бургасмед“, тъй като чакал дълъг период от време да бъде прегледан и да получи медицинска помощ по повод свое нараняване /получени охлузни рани/.

Констатирано е, че бургазлията укрил газовия пистолет в храсти край подлеза между ж.к. „Славейков“ и ж.к. „Зорница“ на бул. „Стефан Стамболов“, като оръжието е намерено и иззето.

Бургазлията е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви