Кание Уест
Кание Уест

Рапърът Кание Уест сподели в Туитър видео, което изглежда го показва как уринира върху златно грамофонче „Грами“, поставено в тоалетна чиния

Това се случи по средата на тирада в социалната мрежа, в която той настоява да бъде освободен от договорите си с Universal Media Group и своя издател, Sony/ATV Music Publishing, съобщава “Фокс Нюз”.

Досега Уест има 69 номинации за „Грами“ и е спечелил 21 от престижните награди, което означава, че със сигурност разполага с достатъчно трофеи. Все пак не е възможно да се установи със сигурност, кой е човекът във видеото, нито дали наградата е автентична.

“Повярвайте ми … АЗ НЯМА ДА СПРА”, пише Уест в поста.

Това беше последната от няколкото публични тиради, с които Уест се опитва да се освободи от музикалните си договори, дори стига дотам, да се нарече „новият Мойсей“, който има по-голяма кауза – да изведе чернокожите музикални артисти от робството на техните потиснически договори.

“Аз няма да издавам повече музика, докато не приключа договорите си със Sony и Universal – написа Уест в понеделник. – В името на Бог и Исус“.

„Трябва да видя договорите на всички в Universal и Sony … Няма да гледам как моите хора робуват“, казва Уест в поредния си туит. „Поставям живота си в опасност за народа си“.

Във вторник и сряда той продължи периодично да призовава други артисти да излагат несъответствията в договорите си и да уверява последователите си, че има свещена мисия от Бог.

„Когато подписвате музикален договор, вие се отказвате от правата си. Без мастер лентите (бел. ред. – оригиналните записи, от които се изготвят новите тиражи на дискове, плочи и други носители) не можете да направите нищо със собствената си музика. Някой друг контролира къде се пуска и кога се пуска. Артистите нямат нищо, освен славата, турнетата и разни сувенирчета“, написа той в друг туит.

“Свикнахме да се чувстваме удобно без това, което заслужаваме … те ни позволяват да изкарваме малко пари от турнетата – за няколко златни ланци, алкохол, момичета и фалшиви цифри, с които да храним егото си. Но ние не притежаваме мастърите”, добавя той.

Артистът продължаваше да пуска в Туитър призиви към звукозаписните компании да му отговорят, както и към други артисти – да подкрепят каузата му.

 

segabg

 

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви