Самюел Джаксън
Самюел Джаксън

Американският актьор Самюел Л. Джаксън, прочут с ролите си във филмите на Тарантино, супергеройските екшъни на „Марвъл“, както и в поредицата „Междузвездни войни“, агитира сънародниците си да гласуват по доста своеобразен начин.

Той публикува в Туитър видео, в което псува на 15 различни езика.

Актьорът седи с маска на маса, показва плакати с текст и произнася ругатни на баски, виетнамски, украински, непалски, ямайски, креолски, исландски, хаитянски, чешки, каталунски, тайландски, бразилски португалски, суахили, маори, бемба и есперанто.

По този начин Самюел Джаксън спази обещанието си към феновете, че ще ги научи активно да изразяват недоволството си, ако дръзнат да гласуват на изборите в САЩ на 3 ноември

„Слушайте, ако 2500 от вас направят това, аз ще ви науча да псувате на 15 различни езика“, написа той тогава.

Освен за повсеместно упражняване на гражданския вот Джаксън е радетел и на носенето на маска за предпазване от разпространението на коронавируса. Той е една от най-популярните цветнокожи звезди в Холивуд още от времето, когато нямаше квоти за „Оскарите“ и BlackLivesMatter.

Популярно схващане сред общността на киноманите е, че Джаксън псува на екрана по-често от другите холивудски актьори. Неотдавнашно проучване обаче установи, че той е направил това „само“ 301 пъти през цялата си кариера, което го поставя на трето място сред изразяващите се с ненормативна лексика кинообрази. Първенец е Джона Хил („Вълкът от Уолстрийт“, „Кешбол“), който в далеч по-кратката си филмография е изрекъл пред камерите 376 ругатни.

 

 

 

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви