Университет
Обучението ще е съобразено с пандемията

Университет „Проф. д-р Асен Златаров”-Бургас днес откри своята академична година. Над 600 първокурсници прекрачиха за пръв път днес неговия праг с очакване да получат качествено образование и компетенции, които да ги направят конкурентноспособни на пазара на труда.

Словото на ректора на Университета, проф. Магдалена Миткова, бе заредено с надежда, че необичайните условия за обучение, продиктувани от епидемията на вируса Ковид 19 , ще бъдат временни, че ще стимулират още повече академичния състав на ВУЗ-а да се пребори с трудностите и ще накарат студентите да осъзнаят ценността на образованието в университетска среда.

Свои приветствия към преподавателите и студентите отправиха също и областният управител на Бургаска област, г-н Вълчо Чолаков и зам. кметът по образование на Бургаската община, г-жа Йорданка Ананиева.

Университет „Проф. д-р Асен Златаров”-Бургас продължава работата си по проект УНИТ-е.

Студентите ще имат и възможност да се възползват от новите лаборатории, които ще бъдат създадени по проекта в областта на информатиката и информационните и комуникационни технологии. Това ще бъде е център за върхови постижения в тези области, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.

Една от целите на проекта е да се създаде възможност науката и бизнеса да работят заедно. Младите учени ще разработват своите идеи, с които ще подобрят условията за развитие на бизнеса.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви