Времето е безкрайно, номерата му - също
Времето е безкрайно, номерата му - също

Науката днес разполага с наличните теоретични знания за пътуване във времето. На теория е възможно създаването на машина на времето. Според тази теория, за нейното съществуване е необходимо наличието на огромни гравитационни сили. В научните среди се водят дискусии за възможностите за пътуване във времето. И макар учените все още да не са достигнали до единно мнение, в историята на човечеството са натрупани доста факти,които доказват, че преместването във времето е реално. Така по времето на египетските фараони, през средновековието, по времето на Великата Френска Революция са регистрирани появите на странни машини, хора и механизми.

Съществува поверие ,че вратата на времето се отваря изключително под въздействието на природни стихии – бури,земетресения ,цунами.

Едно от най-известните регистрирани аномалии се отнася към 12 век в Испания. Свещеник е описал едно много странно явление, което се е случило с монаха от абатството Сан Матео. Монасите с кораб се отправили към Херкулесовите Стълбове, но попаднали в ужасна буря, очаквало се всеки момент да се случи трагедия. Но изведнъж този шурм утихнал и екипажът видял ,че се намират на брега на някакъв остров. Монасите слезли на този остров. Там имало крепост, както я описали монасите, от чисто злато, а всички пътеки били от златни плочки. На пътя за крепостта монасите видели двама старци.

Те посрещнали непознатите много неприветливо. Изслушвайки приключенията на монасите те им казали веднага да се прибират обратно, тъй като един ден на острова бил равен на 300 години на Земята. Изплашени монасите се вслушали в съвета на старците, бързо се отправили към кораба и отплавали.

След 3 седмици плаване монасите се върнали в родната Гава /град в Испания/. Но се оказало, че тя се различава много от града,който напуснали преди няколко седмици. Освен това хората, които ги заобикаляли, били облечени много странно и необичайно. Когато монасите се върнали в своя манастир, те не познали нито настоятеля, нито обитателите.

Когато настоятелят изслушал историята на монасите погледнал в архива,и се оказало, че описание на тяхното отплаване било направено преди 300 години. В края на този ден всичките монаси,които разказали за това странно пътешествие умрели.

Много загадъчна история се случила в Нюнберг. През май 1828 година местни полицаи хванали бягащо от тях момче. Въпреки щателно проведеното разследване и разпратените по цяла Европа снимки, да се узнае неговата самоличност а също и мястото от където се е появил този младеж се оказало невъзможно.Дали му име Каспар Хаузер. И сина на единия от полицейските служители приютил момчето у дома си. То имало невероятни способности и навици.

Момчето виждало невероятно добре в тъмното, разбирало, езика на животните, с докосване на пръстите си премахвало всяка болка.

Но не знаело какво е това огън и мляко. Вечер дълго гледал залязващото слънце. Историята с това дете завършила много странно. На сутринта след нощна буря той изчезнал от спалнята, когато в стаята влезли възрастните момчето не било там. Останали всички негови вещи, прозорецът бил затворен, входната врата също била заключена отвътре. Момчето изчезнало и неговата самоличност така си останала загадка. Но съществува предположение, че преди появата си в Германия момчето е живяло в съвършено различен свят.

Не по-малко странна история се случила през септември 1990 година в Ленинградска Област. Обикновен съветски инженер на име Николай отишъл за гъби. В гората го застигнала някаква странна гъста и дълбока мъгла. Уплашен да не се загуби той се върнал назад по пътя,където оставил своя стар запорожец. Но не познал мястото. Вместо на разбит селски път той се оказал на асфалтирано шосе, по което се движели странни автомобили. Недалеч стояла паркирана странна кола, а до нея мъж и жена.

Николай се приближил към тях и им казал, че се е заблудил и ги запитал за пътя. Жената изкарала от колата карта, на нея било написано с големи букви “ Карта на Ленинградска Област 2022 година“. Нейният спътник извадил от джоба си голям плосък предмет и го включил – там също се виждала карта. Както ние разбираме сега явно е ставало дума за смартфон в ръката на мъжа, но Николай естествено не бил виждал мобилен телефон.

След дълъг разговор се изяснило,че той се намира на правилното място,

но попаднал в бъдещето в 2024 година.Научил, че Съветският Съюз се е разпаднал, че ще настъпят тежки времена, но след това всичко ще се оправи. Мъжа му предлагал да остане, но Николай настоявал, че има жена и две деца и трябва обезателно да се върне назад в 1990 година. Николай забелязал, че мъглата започнала да се вдига и с всичка сила избягал обратно към гората. Влязъл в необичайната мъгла и след известно време забелязал своя запорожец.

Много странни и мистични събития се случили и продължават да се случват след корабокрушението на трансатлантическия пътнически кораб „Титаник“. Мистиката на този кораб се основава на временно-пространствената бариера, която нарушил „Титаник“. Тя се потвърждава от някои събития. Например в ноември 1990 година екипажът на норвежкия риболовен кораб „Фосхаген“ спасил жена, която неизвестно как се оказала на айсберг насред морето на 2500 мили югозападно от Исландия.

Тя твърдяла, че се нарича Вини Кауз и, че по чудо се била спасила след потъването на „Титаник“. На вид момичето изглеждало около двайсетгодишно. Но било облечено по модата от началото на 20 век.

На 9 август 1991 година научно-изследователският кораб „Ларсон Ампер “ във водите на Атлантическия океан се приближила към спасителна лодка, чийто единствен пътник бил мъж на средна възраст с брада, който твърдял,че е капитан на „Титаник“. Той твърдял, че е януари 1912 година и имал униформата,която принадлежала на потъналия „Титаник“. Мъжът бил изпратен в психиатрично заведение. Но най-странното е внезапната смърт и на двамата. И преди смъртта си те мигновено се състарили, което много озадачило лекарите.

И още един факт. През 1985 година отряд водолази се спуснали в потъналия „Титаник“ и изкарали няколко вещи, които не принадлежали на онова време. Например оръжието, с което стрелял капитанът, за да успокои тълпата, се оказало, че е произведено през 1928 година. Но ние всички знаем,че трагедията се е случила през 1912 година. Също така бил намерен куфар, в който сред вещите имало и няколко доларови банкноти, серията на които била произведена през 1996 година.

Странни случаи на преместване във времето са се случвали във всички времена и на различни места по Земята.

Но далеч не всеки, който се е сблъскал с необичайно явление ще започне да разказва за това на обкръжаващите го, боейки се ,че ще го приемат за ненормален.

През 1954 година след народните вълнения в Япония при паспортна проверка бил задържан мъж. Всички документи били в ред, с изключение на това, че били издадени от несъществуващата държава Туаред. Самият мъж твърдял, че неговата страна се намира в Африка между Судан и Мавритания. Вместо това бил изненадан да научи, че на мястото на неговия Туаред се намира Алжир. Всички знаем, че племената на туарегите живеят в земите на Алжир, Либия и Мали, но те никога не са имали своя държава и суверенитет. Откъде този загадъчен мъж е попаднал в нашето време с паспорт на гражданин от несъществуваща държава в нашата реалност ?

Няма смисъл да описваме всички случаи, голямата част от тях са сходни. Практически винаги преместването във времето има необратим характер. Но понякога се случва хората, които са изчезнали, благополучно да се връщат.За съжаление много от тях попадат в лудницата,заради своите разкази, на които никой не иска да повярва.

Учените се опитват да решат проблема с пробивите във времето .

Превод от руски: Е.Иванова

7 КОМЕНТАРИ

 1. Сириус-Б(galactic, to) вортекс :

  При опр. обстоятелства материята може да премине от една природна равнина в др. по пътя на прубунското измерение. Едно от тези обстоятелства е помпа за гръмотевична буря (торнадо или водна струя). Помпата при гръмотевична буря се създава от силата в гръмотевичен облак, издигащ се над опр. критична стойност. Вътре във водопровода = се генерират силни, въртящи се ел. и маг. полета. Казва се, че между стените на водопровод като този става постоянно изсветляване. Ако силата на полето се повиши още повече вътре в помпата, критичната граница номер 2 ще бъде пречупена и получаваме ITM. В зависимост от хармонията между честотите във водната канала, обектите, които сега са всмукани в ITM зоната, ще бъдат транспортирани през хиперпространството до др. природна равнина на 6-ти. координатна величина или обектът може да бъде транспортиран по координатата на 4-то измерение в бъдеще. Ако силата на оргона заедно с ел. и маг. полета е достатъчно силна, материалът може също да бъде транспортиран нагоре по протежение на 5-та. координатна величина, тъй като политроните могат да приемат по-висока форма. (Те могат да изгубят гравитоните си.) Причината, поради която сега и отново може да вали с неизвестни животински видове, може да е, че водна струя в различна прубунзична равнина от природата ги е всмукала и ги е транспортирала до нас през зона ITM вътре в смерч. Нещата, които са засмукани от нашите водни канали, могат също така да се окажат в различна природа. Когато гледате пространство от физическия план, то се гледа само от humpnap, гледано от др. естествени равнини, пространството ще изглежда различно. В небесното тяло има небесни тела, които не съществуват на др. естествени равнини и т.н. Не е задължително др. планети да имат равнини на природата в същото положение на 6-та и 5-та координати на измеренията като нас. Това означава, че дори в нашата сис. може да има повече планети от тези, които можем да наблюдаваме от 3D. Ако преместим крачка встрани от тогавашната 6-та координатна координата (прубунзична), може да се случи някои от планетите, които можем да видим от нашия физ. план, и някои планети, които са невидими за нас, да се появят, докато някои планети са видими и от 2те кораба, но пейзажите са различни.

 2. 300г(стотици г) при допир с почвата става на пепел

  В параграф 65 :
  1 от мъжете на Бран скача от кораба, след като е бил магически в морето от стотици години. При допир до суха почва той се превръща в пепел.
  ––––––––
  В глава 11 на „Пътешествието на Маел Дуйн“ :
  1 от приемните братя се опитва да открадне колие и е изгорен до пепел от магическа котка

 3. 7те спящи в библията и корана – група младежи, които се крият в пещера извън гр. Ефес около. 250 г. Н. Е. За да избягат от религиозно преследване и да се появят 300 г. по-късно(умират в същият ден)

 4. в Корана (сура Ал-Каф 9-26) .
  В историята на Корана не се посочва точния брой на спящите, а броят на годините, които са спали като 300 слънчеви години (еквивалентно на 309 лунни години ).
  Ислямската версия вкл. споменаване на куче, което придружава младежите в пещерата и изглежда, че пази.
  В исляма тези младежи се наричат Хората на пещерата.

  
  Историята казва, че по време на преследванията от римския император Деций , около 250 г. сл. Хр., 7 млади мъже са обвинени в следване на християнството .
  На тях им беше дадено време да отрекат вярата си, но отказаха да се поклонят на римските идоли.
  Вместо това те избрали да дадат своите земни блага на бедните и да се оттеглят в планинска пещера, за да се молят, където заспаха.
  Императорът, виждайки, че отношението им към езичеството не се е подобрило, наредил да се запечата пещерата.

  Деций умря през 251 г. и минават мн. г, през които християнството преминава от преследване

  до държавна религия на Римската империя .
  от преследване
  В някакъв по-късен момент – обикновено даден по време на царуването на Теодосий II (408–450) – през 447 г. сл. Хр., Когато се водят разгорещени дискусии между различни християнски училища за възкресението на тялото в деня на съда и живота след смъртта,

  собственикът на земята решил да отвори запечатаната на пещерата, мислейки да я използва като мясно за добитък. Отвори и намери спящите вътре.
  Те се събудиха, като си представиха, че са спали 1 ден, и изпратили един от техния в Ефес, за да си купят храна, с инструкции да внимават да не би езичниците да го познаят и да го хванат.
  Когато пристигнал в града, този човек бил удивен да намери сгради с прикрепени кръстове ;
  Гражданите от своя страна бяха удивени да открият мъж, който се опитва да прекара старите монети от царуването на Деций.
  Епископът бил призован да разпита спящите;
  те му разказаха чудотворната си история

  
  Историята на спътниците на пещерата се споменава в сура 18 (стихове 9-26).
  Историята е паралелна с прочутата християнска версия, разказвайки историята на група млади вярващи, които се съпротивляваха на натиска да се покланят пред Бога и се скрили в една пещера, след която дълго време заспивали.
  Когато се събудили, те си мислели, че са спали само за 1 ден

  и са изпратили един от тях обратно в града, за да си купят храна.
  Използването на стари сребърни монети разкри присъствието на тези младежи в града.
  Скоро след тяхното откритие, хората от пещерата загинали

  и

  хората от техния град ги погребали в пещерата и там построили място за поклонение.

 5. 1)На острова{tir-na-nog космически кораб]
  Oisin прекарал 3 г.
  Когато се върнал, той установява, че в Ирландия са минали 300 г.

  Забранено му е да слиза от коня(но не е уведомен че докосне ли земята остарява & умира) .

  Когато стъпва на земята(скъсва се седлото докато помага на хора да издърпа камък с въже вързано към седлото) – бързо остарява & умира

 6. Пак +300г от 4D към 3D.

  2)Urashima Tarō – гл. герой на японски(otogi banashi ),
  рибар, който е възнаграден за спасяването на костенурка и е носил по гръб към Драконовия дворец ( Ryūgū-jō ). който се намира под морето{подводна база].
  (той кара лодка до света на принцесата, наречен Hōrai в по-стари версии)

  
  В подводна база той се запознава с принцеса Отохиме{ жената се идентифицира като член на безсмъртните ) като награда
  Той прекарва онова, което смята, че е 4 или 5 дни,
  но
  след завръщането си в родното си село той се озовава 300 г. в бъдеще.

  
  Когато той отваря подарената му кутия ( таматебако – озна. „бижу“ или „душа“ ), му е казано да не се отваря,
  той се превръща в старец & умира(Когато отвори таматебако, излязъл бял дим и той се превърна в стар, бялокос мъж)

 7. Пак +300г от 4D към 3D

  3)крал Херла , легендарен цар на древните британци, който е посетил др. свят,

  само за да се върне около 300 г. по-късно, след като земите вече са били упр. от англо-саксонците.
  Херла, крал на британците , се среща с неназован крал на джуджетата с голяма червена брада и кози копита .
  Те правят пакт:

  ако краля на джуджетат присъства на сватбата на Херла, Херла трябва да отиде на гости точно 1 г. по-късно.
  В деня на брака на Херла, царят на джуджетата посещава гостите, носейки подаръци и провизии
  Последователите на джуджетата се грижат за гостите на сватбата толкова ефективно, че собствените приготовления на Херла остават недокоснати.
  Тогава неземният цар на джуджетата напомня на Херла за обещанието и си тръгва.
  Година по-късно кралят на джуджетата изпраща джуджета за Херла, който призовава приятелите си и избира подаръци за сватбата на царя джудже.

  Групата на Херла влиза в отвор на висока скала, минава през тъмнината,

  а след това навлиза в царство, очевидно осветено от лампи.

  джуджетата са най-технологичните при скандинавскитe извънземни (тор;один;локи)

  След сватбената церемония, която продължи 3 дни в царството на джуджетата, Херла се подготвя да си тръгне.
  Джуджето му дава ловни животни и др. подаръци;
  по-специално, представят на Херла малка хлебарка, като го съветва, че никой не трябва да слезе от коня си, преди кучето подарено от крал джудже да скочи на земята.

  След като Херла и групата му се върнат в човешкото царство, те срещат един възрастен овчар, а Херла пита за кралицата.
  Старецът, удивен, отговаря: „Едва разбирам вашата реч, защото аз съм саксон и вие сте британец.“

  Възрастният овчар описа легенда за една мн. древна кралица на британците, която носи споменатото име – съпругата на крал Херла, която е изчезнала с крал на джуджета в тази скала и никога повече не е била виждана.
  Овчарят също добави, че в момента саксонците са притежавали кралството през последните 300 г. и са изгонили местните британци.
  Херла, която смяташе, че е отсъствала само 3 дни, е толкова учудена, че едва можеше да остане в седлото. Някои от хората му скочат от конете си, само за да се превърнат бързо в прах.
  Херла предупреждава останалите си спътници да не слизат от коня, докато кучето не скочи на земята , но кучето не е слезнало , а Херла и неговият приятели са станали вечни скитници на коне.

  по късно – Карта отбелязва че групата на Херала е потънала в река Уай през първата година от царуването на крал Хенри II (1154 г.) и оттогава никога не е била виждана.

  
  широко разпространеното убеждение, че
  времето тече за елфите, на Земята
  е по-бавно от
  ljósálfar(светли елфи) живеещи в небесата
  и
  døkkálfar(тъмни елфи)под земята.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви