Peugeot печели наградата за надеждност
Peugeot печели наградата за надеждност

Традиционното издание на конкурса Гран-при Grand Prix des Marques, организиран от списанието „le Journal de l’Automobile”, беше проведено за 13-и пореден път. Победителите в него бяха наградени на специална гала в Париж. Като през тази година голямата награда – тази за надеждност, беше връчена на френския производител Peugeot.

Заради кризата в здравеопазването и икономиката връчването на наградите Kantar, както е известен още конкурсът, се проведе през септември, а не през май. Призовете се връчват след допитване до френски потребители. През тази година в него участваха над 1500 собственици на автомобили.

Техните отговори показаха, че за цената на автомобила не е единственият фактор, който влияе върху избора на клиента. Потребителят залага още на надеждността, безопасността и въздействието върху околната среда. Затова освен голямата награда – тази за надеждност, френското издание връчи още два приза цена – „Безопасност“ и „Въздействие върху околната среда“.

По критериите за надеждност, 66% от потребителите отдадоха своето предпочитание на Peugeot. Докато изборът им за безопасност при автомобилите беше за Mercedes-Benz. Отличното представяне на Renault на пазара на електромобили (в Европа марката има дял от 12,1%) донесе на френския производител първото място в категорията „Въздействие на околната среда“.

Снимка: le Journal de l’Automobile

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви