Румен Радев
Румен Радев

По повод призива на вицепремиера Красимир Карачанов за протегната ръка между президент и премиер, държавният глава Румен Радев коментира, че диалогът има смисъл само, ако бъде поставен на здрава основа.

„Това означава по безспорен начин да изчистим истината за записи, шкафчета, корупционни схеми. Да установим кои са механизмите, водещи до провала в управлението. Кои са механизмите, водещи до този порочен модел да управление, и как те трябва да бъдат остранени. Едва тогава може да се води диалог за бъдещето. Другото е лицемерие и компромис“, заяви президентът пред журналисти в ямболското село Бояджик.

Румен Радев използва случая да призове гражданите да градим правова държава с независимо правосъдие

„Моята голяма признателност днес е за всички будни граждани, които повече от два месеца оспорват моралното падение и зависимостите на малцина да определят бъдещето целия народ“, изтъкна президентът.

Държавният глава изрази още мнение, че сегашното управление е лишено напълно от легитимност и не може да приведе страната ни през тежката здравна, социална и икономическа криза

Във връзка с вчерашното решение на Радев да освободи началника на кабинета на президента Калоян Методиев, държавният глава коментира, че по този начин му дава свобода „да разкрие своя безспорен потенциал другаде, стига да получи доверието, което аз му гласувах“.

segabg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви