Трениравка на Нефтохимик
Тренировка на Нефтохимик

„Няма нафта, няма газ. Туй го знае цял Бургас” – повтарящо се скандиране, което след повече от десетилетие отново е актуално, за съжаление. С нови „герои”и безхаберно „ръководство” в лицето на „силните хора” в клуба

Същите те, с идването си в бургаския клуб, обещаха светло бъдеще и до 2-3 години превръщането на „Нефтохимик” отново във фактор в първенството, както и завръщане в елита.

Всичко това беше толкова хубаво, като в приказка, чийто край обаче няма да е с хепиенд.

Първи го предвеща старши треньорът Викторио Павлов, който през август имаше мъжеството да повдигне леко завесата и да разкрие проблемите, които не просто препъват развитието на клуба, а буквално го отвеждат към гибел

Два месеца след назначението си 47-годишният специалист съобщи, че в клуба се работи при ненормални условия. Отборът тренира на различни терени, в касата на „Нефтохимик” няма пари, а необслужени задължения задълбочават проблема.

Аматьорщината „крещи” и след седмия кръг от началото на първенството, когато все още няма спортни екипи. Няма осигурени добавки като витамини и минерали за възстановяването на футболистите. Трагедията се допълва от неизплатени задължения към служители на клуба, които са пред напускане.

„Това унищожава „Нефтохимик”. Положението е трагично, но аз казвам, че ако ръководството се обедини, клубът може да оцелее и да остане в професионалния футбол. Не мога да искам нищо повече от момчетата на този етап. Не искам и да ги подвеждам. Просто апелирам за разум. Няма време, решенията трябва да се вземат бързо и да се действа ….В противен случай „Нефтохимик” загива”, пророкува преди месец Павлов, като през това време нищо в клуба не е мръднало и на инч.

С идването на Анелия Златкова, бизнесдамата пое управлението на клуба, след като два от основните спонсори се оттеглиха след края на миналия сезон.

Тя се нагърби с осигуряването на бюджета на клуба, но не успя. Заради сериозните финансови проблеми и катаклизми Управителният съвет подаде колективна оставка. Членовете от управата ще останат до 20 октомври, когато ще се проведат извънредните избори за нов УС.

Ако нищо не се промени, съществуването на „Нефтохимик” е под угроза. Ако не бъдат взети спешни мерки, в най-скоро време отборът ще се разпадне и ще спре участието си в професионалния футбол. В дългосрочен план агонията може да продължи до декември.

Сега е въпрос на дни старши треньорът Викторио Павлов, който направи и невъзможното в сглобяването на състава, да хвърли оставка.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви