Под мотото на най-мащабната инициатива за активен начин на живот и балансирано хранене созополчани прекараха един незабравим ден на открито.

Днес 22 септември, малки и големи изминаха средно по 5000 крачки всеки по три предварително определени маршрута. Спортисти и представители на местната власт с удоволствие облякоха екипи и тениски с логото на инициативата и се насладиха на прекрасното време и последните слънчеви лъчи на лятото.

С типичния за тях спортен хъс и облечени в своите екипи, титулярният отбор и децата на ФК Созопол извървяха разстоянието от стадиона до яхтеното пристанище, като през цялата обиколка скандираха „Созопол! Созопол!“ и усмихваха всеки срещнат.

Гребците и спортистите от СК Киборг и СК Спартак заедно с по-амбициозните жители поеха по панорамния път над морето – от града до Паметника на подводничарите и обратно.

Огромна група се събра и пред сградата на Община Созопол, където точно в 10:30ч. старт на събитието „Живей Активно!2020″ даде кметът Тихомир Янакиев. Председателят на Общински съвет Георги Пинелов, зам.-кмета Тодор Дамянов, общински съветници, служители на Община Созопол, представители на местни неправителствени организации, възрастни жители и малки деца, хора в неравностойно положение и гости на града нулираха своите крачкомери и заедно подкрепиха спорта и здравословния начин на живот.

На финала всички се събраха на алеята до яхтеното пристанище, която бе затворена за движение на МПС по повод Европейската седмица на мобилността.

С много емоции и добри сърца голяма част от присъстващите се включиха в благотворителната инициатива на местните НПО „Балон с надежда“, набраните средства от която ще бъдат дарени на хора в неравностойно положение в подкрепа на тяхната независимост и пълноценен начин на живот. Всеки имаше възможност да изтегли късметче, да го постави в балона и да го пусне в небето с надежда за по-добро бъдеще.

Специални благодарности бяха отправени към всички участници и спонсорите Димитър Глухчев и Тодор Вълчев, които осигуриха огромно количество плодове в подкрепа на здравословното хранене.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви