В редица райони на Мадрид и околностите от днес влизат в сила нови мерки срещу разпространението на коронавируса. Те бяха обявени от регионалните власти заради увеличаването на случаите на COVID-19.

Мадрид е най-засегнатата област в Испания, следвана от Каталуния. Новите мерки засягат над 850 000 души, които нямат право да напускат кварталите си, освен за да отидат на работа, за обучение или медицински преглед. Влизането в тези райони също е ограничено, предаде БНР.

Отново затварят парковете, а магазините и ресторантите са ограничени до 50% от капацитета си. В цялата област вече могат да се събират до шестима души вместо до десетима, както досега.

На недоволството от мерките на хората в засегнатите зони здравните власти в Мадрид отговориха, като заявиха, че това е тежко решение, но е необходимо. „Става дума за вирус, срещу който към днешна дата няма ваксина, нито лечение. Но знаем как се разпространява и сме длъжни да реагираме“.

Засилено е полицейското присъствие, глобите за нарушителите са най-малко 600 евро, но няма да бъдат налагани през първите 48 часа. Мадрид и околностите са най-засегнатата област от коронавируса в Испания. Смъртните случаи в Испания надхвърлиха 30 000 при 640 000 потвърдени случая на зараза.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви