Цвета Караянчева
Цвета Караянчева

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева не отговори на въпроси за поисканата й оставка и за режима на охрана на сградата на парламента. Тя затвори телефона на водещия Анто Хекимян, въпреки че обаждането в ефира на бТВ бе по нейна инициатива.

Караянчева се обади в телевизията докато гост в студиото на сутрешния блок бе депутатът от БСП Антон Кутев. Той коментира скандала с изхвърлянето на майките на деца с увреждания от „Системата ни убива“ от сградата на Народното събрание.

По думите на председателя на НС обаждането й е провокирано от желанието й да опровергае твърденията, че достъпът на граждани до сградата е възпрепятстван по нейна инициатива. Тя заяви, че реално майките са били допуснати до деловодството, в което се внесли писмо с искане за среща.

„Лъжа е, че майките не са били допускани. Виждате, че и детенцето беше вътре с майка си. Има правилник в Народното събрание, в който се казва, че след като посетител приключи срещата си, в рамките на 30 минути трябва да напусне. Не мисля, че дамите по някакъв начин са били бити или ритани“, коментира Караянчева.

Тя бе категорична – ситуацията се използва от Мая Манолова и БСП.

След обясненията на Караянчева водещият я попита как ще коментира поисканата й оставка, но в момента, в който към нея бе зададен и въпрос дали има нейно разпореждане за ограничаване на достъпа до сградата и няма ли да има облекчения за посещение на граждани, тя каза „Благодаря“ и затвори телефона, с което прекъсна разговора без да отговори на питанията.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви