Няма пострадали лица от пожара в село Граничар, съобщиха от полицията. В Районно управление – Средец е получено съобщение за пожар, възникнал между землищата на с. Граничар – с. Кирово – с. Белеврен, общ. Средец. Огънят обхванал крайната част на с. Граничар. С променлив успех пожарът е локализиран в отделни зони. Поради силните пориви на вятъра и пресечения терен пожара отново се разразил.

В гасенето се включили три противопожарни автомобила с деветима огнеборци, булдозер с двама служители за отцепване на просеки, въпреки труднодостъпния терен, 55 служители от държавни и общински горски стопанства, десет затворници и десет доброволци. От огъня общо е обхваната 2 000 дка. площ, от които 470 дка. широколистна гора и 80 дка. борова.

Предимно е бил низов в сухи треви и храсти, но на моменти е преминал във върхов, обхващайки боровата гора до границата. Изгорели са шест необитаеми къщи и стопанските постройки край тях в с. Граничар, две обитаеми къщи, както и около 30 дка. суха трева и храсти. Няма данни за пострадали лица. Към момента гасителните действия продължават.

Причините за пожара, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

5 × one =