Въртящи се змии - тест за вашето здраве
Въртящи се змии - тест за вашето здраве

Този оригинален тест-илюзия е измислен от японския психиатър – професор Акиоши Китаока, който преподава психология в Университета Тицумейкиан в Киото – Япония. Проф. Китаока е специализиран в зрителни възприятия и визуални илюзии. Неговата оптична илюзия „ Въртящи се змии“, представена тук, му носи световно признание, а трудове му са били многократно награждавани.

Според проф. Китаока, оптическата илюзия е способна с най-голяма точност да определи психическото състояние на даден човек в определен момент.

За да определите вашето, погледнете по-горното, статично изображение.

То не е анимирано и представлява най-обикновена картинка.

Ако виждате изображението напълно неподвижно – не е нужно да се тревожите, у вас всичко е наред.

Такъв резултат показва хора с балансирана енергия, отпочинали и в добра физическа форма.

Ако изображението бавно се върти – това означава, че ви е нужна не само физическа, но и психическа почивка.

Ваканция на друго място може да помогне, както и грижи за възстановяване на дълбок и здрав сън, който се явява най-доброто естествено, антидепресантно средство.

Ако изображението активно се движи – това показва насъбрана умора – физическа, интелектуална и даже душевна.

Също така може да значи и влошено здраве, както и това, че сте подложени на висок стрес, от който не можете да се отървете. В този случай се нуждаете от почивка в специализиран санаториум.

Може би ще е добре да промените и начина си на живот или мисловните модели, за да си върнете загубеното равновесие и здраве.

Възможно е да кажете, че не се нуждаете от никакви „змии, пък били и въртящи се. И, че това са глупости. Но, все пак, помислете!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви