Дългите и гъсти мигли са съкровена мечта на всяка жена
Дългите и гъсти мигли са съкровена мечта на всяка жена

Дългите и гъсти мигли са съкровена мечта на всяка жена. Но от стреса и липсата на витамини техният брой забележимо намалява, а в някои случаи спират да растат.

1. ЛИПСА НА ВИТАМИНИ

Ако често се подлагате на диети, ядете небалансирано и еднообразно, пропускате хранене и често злоупотребявате с fast food, тогава миглите ви със сигурност ще изпаднат. За здравословен растеж на миглите е необходимо голямо количество микроелементи и витамини: желязо, магнезий, витамини А, В и Е, както и биотин. Яжте разнообразно, включете в диетата повече пресни зеленчуци, плодове, риба, месо, билки, ядки, така че тялото да получава достатъчно.

2. КОЖНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Това може да е сериозна причина за загуба на мигли. Невродерматит, херпес, псориазис и други заболявания, които се появяват в областта на клепачите, причиняват дискомфорт, дразнене, кожата ви сърби и неволно търкате очите си с ръце. Такова агресивно външно влияние води до загуба на мигли. В подобни случаи е най-добре да не се самолекувате и да отидете на лекар. Откажете се от грима за известно време, за да намалите дразненето на кожата. Използвайте само хипоалергенни продукти без аромати и синтетични добавки.

3. ХОРМОНАЛЕН ДИСБАЛАНС

Този проблем води до отслабване на защитните функции на организма, което впоследствие води до липса на витамини и в резултат на това до загуба на мигли. Твърди се обаче, че в такива случаи загубата на мигли е временна. Преди да закупите серуми за растеж е по-добре да се консултирате със специалист.

4. НЕПРАВИЛНО ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЩИПКИ ЗА ИЗВИВАНЕ НА МИГЛИ

Използвайте кърлинг щипките само на „чисти“ мигли, преди да нанесете спирала. Ако къдрите боядисаните мигли, рискувате да повредите структурата им и да ги загубите.

5. НЕКАЧЕСТВЕНА СПИРАЛА

Това са спирали, които съдържат синтетични добавки, аромати, активни съставки, които дразнят лигавицата и кожата. Внимателно проучете състава и се опитайте да изберете продукт от доказани марки. Не забравяйте да сменяте спиралата си на всеки два до четири месеца: в капсулата се натрупват голям брой вируси и бактерии, което може да доведе до възпаление.

elle.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

15 + thirteen =