Пожелавам здрава година и възможно най-дълго да имаме учебен процес вътре в училищата. Трудното тепърва предстои и е възможно отново да превключим на дигитално обучение. Това каза зам.-министър Карина Ангелиева, която откри учебната година в Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника в Бургас.

Зам.-министър Карина Ангелиева/с жълтата рокля/
Зам.-министър Карина Ангелиева/с жълтата рокля/

Пандемията ни постави пред сериозни изпитания. Доказа се, че дигиталното обучение трябва да бъде съчетано и с присъствието в училище. Трябва да бъдем изключително сериозни и отговорни с противоепидемичните мерки. Ще запомним 2020 години, ще запомним и думите „COVID-19“. След много години може да забравите много лица, но ще помните и ще разказвате на вашите деца как сте носили маски и какво е било коронавирус„, каза още тя на учениците.

Ангелиева призна, че пред учителите също ще има големи предизвикателства. Според нея те вече са преминали през много изпитания и са добре подготвени за тази учебна година. Тя призова учениците да подкрепят учителите си и хората, които правят възможно Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника да остане емблема на Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

4 − three =