Амфетамин е открит в портфейла на Кольо Иванов, който преди дни предизвика жестокото меле с жертва и над десет ранени в Айтос. Днес Окръжен съд-Бургас разгледа мярката му за неотклонение. В съдебната зала и извън нея, Иванов не даде обяснение за случилото се и единствено поиска да бъде пуснат под домашен арест.

От държавното обвинение, в лицето на окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев, бяха категорични, че всички събрани до момента доказателства сочат именно Иванов като извършител на деянието. Прокурор Чинев допълни, че положителна проба за наркотици е отчел и дрегера. Той поясни още, че Иванов е и системен нарушител на правилата на движение. Присъдата, която може да получи е до 20 години затвор.

Защитниците на Кольо Иванов – адвокатите Боев и Найденов бяха категорични от своя страна, че е нужно да се направят всички нужни експертизи и чак тогава да се определя виновността на клиента им.

В крайна сметка съдия Яни Гайдурлиев постанови „задържане под стража“ на Иванов.

Припомняме, че Иванов е обвинен за това, че причинил по непредпазливост смъртта на жена и средни телесни повреди на други три лица, настъпили след катастрофа. Престъплението е осъществено в Айтос. Обвиняемият е нарушил правилата за движение при управление на МПС – влекач с прикачено към него полуремарке (с обща маса на полуремаркето и товара в него 45 140 кг., надхвърляща допустимата техническа максимална маса, съгласно свидетелството за регистрация от 38 000 кг.) по улица „Хаджи Димитър“, с посока на движение към кръговото кръстовище с улица „Славянска“ в града.

Деянието е извършено след употреба на метамфетамин от страна на Кольо И. То е квалифицирано по чл.343, ал.4, вр. ал.3, предл. второ, б. „б“, вр. чл.1, б.“б“, предл. второ и б. „в“, вр. чл.342, ал.1 от НК, вр. чл.20, ал.2 и чл.126 от ЗДвП, тъй като осъщественото съставлява особено тежък случай.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

3 × 3 =