Бургаска майка: Не съм съгласна с мерките за К-19 в училище
Бургаска майка: Не съм съгласна с мерките за К-19 в училище

Остро несъгласие изразява в писмо до ОбС-Бургас Таня Русева, чиято дъщеря е ученичка в 7.клас на ОУ“Васил Априлов“, срещу мерките за К-19 в учебните заведения.

Майката е несъгласна детето й да ходи на училище с маска, шлем или аквото и да било средство, препятстващо свободното дишане. Тя е несъгласна дъщеря й да бъде дезинфекцирана, както и да бъде имунизирана, ваксинирана или подложена на каквато и да е интервенция в учебното заведение, без нейно знание и изрично писмено съгласие.

Мотивите на майката са неоспорими –

към момента липсват официални данни, както и медицинско или клинично потвърждение на твърденията на главния държавен инспектор и специалистите от НОЩ, за безспорната необходимост от носене маски. Към това тя добавя и противоречивата информация по отношение на ефективната защита от носенето на маски. Русева набляга и на клиничните изследвания в областта на вирусологията, според които е безпредметно използването ва маски от здрави хора, водещо до боктериални инфекции, безплодие и дори рак.

Освен това тя подчертава, че освен вредните последици от издишания въглероден двуокис, в маските се създават най-блоприятните условия за развитие на вируси и бактерии, което е доказателство, че те са по-скоро вредни.

Излагайки своите аргументи бургаската майка настоява да се свика извънредно заседание на ОбС,

което да обсъди носенето на предпазни средства в учебните заведения да става само по желание или по преценка на родителите; незабавно да се премахнат т.нар. изолационни кабини и да се забрани поставянето им, тъй като това поставя децата в жестоко, безчовечно и унищожаващо отношение в противоречие както с Констутуцията, така и с Конвенцията за правата на детето и Хартата за правата на човека. Майката настоява и да се забрани в общинските учебни заведения да бъдат допускани неправителствени организации от всякакъв характер в учебно време.

Всичко, описано в писмото до ОбС от бургаската майка e подплатено с конкретни членове на Конституцията, Закона за местното самоуправление и местната администрация и Закона за училищното и предучилищно образование у нас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви