Васил Евтимов
Васил Евтимов

Един от най-добрите играчи в последните десетилетия – Васил Евтимов, е новият старши треньор на мъжкия БК „Черноморец”. Българинът, с френски паспорт, все още не е представен официално от ръководството на клуба, но от две седмици води тренировките на отбора

Под негово ръководство за новия сезон в НБЛ тренират останалите от миналогодишния състав Георги Кенедеров, Ангел Русинов, Ангел Димитров и юношата на БК „Делфин” Мартин Чоков. В групата от 11 баскетболисти има още двама възпитаници от школата на „Делфин”. Това са Емилиян Грудов и Константин Коев. Последното име, което беше официално съобщено като ново попълнение е на Евгени Хаджирусев. Гардът е юноша на „БУБА Баскетбол”, играл два сезона за „Рилски спортист”. На проби има още няколко играчи.

Васил Евтимов замени на поста старши треньор на „Черноморец” Йордан Колев. За раздялата официално вече потвърдиха от ръководството на бургаския клуб. В тяхно съобщение се казва:

„БК Черноморец е организация, която се стреми към дългосрочни и устойчиви резултати. За тяхното постигане са необходими периодични промени и подобрения в клуба. Привличането на нови играчи, нови треньори и административен персонал са само част от дейностите, допринасящи за развитието и постигането на нови успехи от организацията. Искрено благодарим за приноса и положените усилия на треньора Йордан Колев и му пожелаваме бъдещи успехи”.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

seventeen + fifteen =