Английска гимназия
Английската гимназия в нова сграда от 15-и септември

Ремонтните дейности, свързани с преместването на Английската гимназия в сградата, в която доскоро се помещаваше СУ „Добри Чинтулов“, са към своя край. Решението за отделянето на АЕГ „Гео Милев“ и местенето й в сградата в ж.к. „Изгрев“ бе взето на последното заседание на Общинския съвет през юли.

На фасадата на сградата вече стои името на езиковата гимназия, а вътре общо 19 класни стаи – 2 стаи на 2-ри етаж, 3 на 3-ти етаж и целия 4-ти етаж, са цялостно пребоядисани.

Монтирано е новото осветление и новите врати. Подовете са изравнени и днес ще бъде положена новата настилка.

На приключване е и ремонтът в сградата, в която от 15 септември ще се помещават СУ „Йордан Йовков“ и СУ „Добри Чинтулов“. Общо 13 класни стаи и 2 фоайета, които ще се ползват от възпитаниците на СУ „Добри Чинтулов“, вече са боядисани, с нови осветителни тела и врати. Пред завършване е и ремонтът в учебните стаи на СУ „Йордан Йовков“.

На финалната права е и цялостното преобразуване на един от павилионите на детска градина „Веселушко“ в модерен Център по музика и хореография, в който ще се подготвят учениците с профил „Музика“ от СУ „Добри Чинтулов“. Стаите са пребоядисани и с нови врати и настилки. Монтирани са нови осветителни тела, огледала и шумопоглъщащи изолационни материали на стените и таваните на помещенията, които ще служат на учениците да не си пречат, докато изучават отделните инструменти.

Нови пешеходни пътеки, изкуствени неравности и настилки на тротоарите ще осигуряват безопасен достъп на учениците от СУ „Йордан Йовков“, СУ „Добри Чинтулов“, АЕГ „Гео Милев“ и ДГ „Веселушко“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви